El teu cotxe és un forn? Cinc consells per utilitzar correctament l'aire condicionat

Amb una temperatura interior al cotxe de 30ºC, els errors en la conducció s'incrementen un 20%

L'aire condicionat és un element de seguretat
L'aire condicionat és un element de seguretat | F.Boada
Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:22h
Durant l'estiu, després de deixar el cotxe al sol, l'interior es pot haver convertit en el més semblant a un forn. Segons nombrosos estudis, amb una temperatura interior al cotxe de 30ºC, els errors en la conducció s'incrementen un 20%, per això, el sistema de climatització no és només un element de confort, sinó també un element de seguretat. La DGT proposta cinc hàbits senzills de manteniment i posada en marxa, poden ajudar a fer que aquest sistema funcioni de forma eficient, a més d'assegurar-se el màxim confort tèrmic:

1. El primer que hem de fer en pujar al cotxe es obrir les finestres per dissipar la máxima calor possible de l'interior.

2. Posar el climatitzador en posició reciclatge durant 5 minuts, per permetre el refredament del sistema sense desaprofitar gas. Després, continuar en mode normal.

3. Si es disposa de climatitzador automàtic, es considera que la posició òptima és combinar una velocitat mitjana amb una temperatura interior d'entre 22-23ºC.

4. Recordem que a fi de prolongar la vida útil de l'aire condicionat és aconsellable posar-lo en funcionament almenys 10 minuts cada 15 dies.

5. El manteniment també es important. Es recomanable canviar el filtre de l'habitacle cada 15.000 quilòmetres, o almenys un cop l'any. Realitzar una revisió del sistema de climatització cada 2 anys i canviar el filtre de el deshidratador cada 4 anys, reposar el nivell de l'oli del compressor cada 100.000 quilòmetres i utilitzar regularment un tractament higienitzant de l'habitacle.