L'Arnau de Vilanova, pioner a Catalunya en minimitzar els riscos de la cirurgia per glaucoma

Ha implantat un dispositiu microinvasiu que aconsegueix reduir el temps de recuperació postoperatòria

Part de l'equip de l'Hospital Arnau
Part de l'equip de l'Hospital Arnau | Arnau de Vilanova
Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a la 1:31h
L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida és el primer centre de l'Institut Català de la Salut (ICS) a implantar el dispositiu de cirurgia microinvasiva en glaucoma. L'objectiu és minimitzar els riscos de la cirurgia convencional de glaucoma amb un alt perfil de seguretat i una recuperació postoperatòria ràpida. El glaucoma és la principal causa de ceguesa irreversible i la reducció de la pressió intraocular continua sent el seu principal tractament. Aquests nous implants estan dissenyats per reduir-la significativament.
L'equip d'oftalmòlegs de la Secció de Glaucoma de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, dirigit per Maria Jesús Muniesa i Juan Antonio Ezpeleta, ha introduït tècniques de cirurgia microinvasiva de glaucoma, micro-invasive glaucoma surgery (MIGS), en el tractament quirúrgic del glaucoma a l'Hospital, com són l'implant XEN (Allergan) i, més recentment, l'implant CyPass.

En aquests moments els implants MIGS s'estan difonent perquè suposen un avenç en el tractament quirúrgic de determinats tipus de glaucoma. Així mateix, l'estudi personalitzat dels pacients amb glaucoma permet determinar els candidats a aquests nous implants.