El cos esquarterat trobat a Lleida es va tallar amb diversos estris, segons els forenses

La germana que va acompanyar a l'aeroport l'acusat del crim diu que va marxar perquè tenia una carta d'expulsió

Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:27h
Imatge de l'acusat, a l'esquerra
Imatge de l'acusat, a l'esquerra | ACN
Una de les germanes de l'acusat de matar i esquarterar un compatriota a Lleida, el 26 de juny de 2011, ha declarat aquest dimarts que ella i la seva parella (l'acusat d'encobriment) van acompanyar a l'aeroport l'acusat del crim perquè li havien enviat una carta d'expulsió. "El meu germà em va dir que abans que l'expulsessin com un animal, marxava", ha explicat.
 
En aquesta segona jornada del judici també han declarat els metges forenses, que han confirmat que les parts del cos trobades al riu Segre entre el juliol i l'octubre de l'any 2011 pertanyien a la mateixa persona i que els talls es van efectuar post-mortem el mateix dia de la mort amb tres eines diferents; una serra, una destral i un ganivet de fulla llisa, depenent de la part del cos. Aquests mateixos forenses també han establert que la persona havia mort entre 36 hores i 10 dies abans de trobar la cama dreta, el 5 de juliol de 2011. A més, han afegit que van identificar la víctima per les empremtes dactilars del braç trobat i per la pròtesis dental del crani, ja que tenia antecedents policials.
     
Aquest dimarts també han declarat agents de la Guàrdia Urbana, familiars de l'acusat i veïns del bloc ocupat on vivien acusat i víctima. Tots ells han explicat que després que sortís als mitjans de comunicació que s'havien trobat al riu Segre parts del cos d'una persona, pel barri es rumorejava que el mort era qui va resultar ser la víctima i que l'havia matat l'acusat del crim, J. de los S. El motiu és que unes setmanes abans dels fets acusat i víctima s'havien discutit i amenaçat al carrer. Els agents de la Guàrdia Urbana que van separar-los han declarat que es van dir que "ja ho arreglarien com a homes".

Un dels agents, de la secció d'investigació, ha explicat que una confident llatina el va trucar el 4 de juliol dient-li que la germana de l'acusat del crim anava dient pel barri que el seu germà estava treballant a Mollerussa però que ella creia que havia fugit a la República Dominicana. Afegeix que també li havien dit que l'acusat del crim havia demanat a una persona una maleta de grans dimensions i a una altra una serra, però sense concretar a qui, i que un veí del bloc, duia objectes personals de la víctima.

Segons l'escrit de la fiscalia, el crim es va cometre el 26 de juny del 2011. L'acusat de matar i esquarterar un compatriota seu va negar els fets en la primera jornada del judici que se celebra des de dilluns a l'Audiència de Lleida. L'acusat del crim, J. de los S., d'origen dominicà i de 39 anys en el moment dels fets, va explicar que va reservar un bitllet d'avió per marxar d'Espanya al dia següent del crim (tot i que no va aconseguir volar fins al 29 de juny de 2011) perquè s'havia quedat sense feina, no tenia papers i tenia una ordre d'extradició. Va negar que la seva intenció fos fugir i va insistir que ni va matar, ni va esquarterar ni va llençar al riu la víctima, de 51 anys.
 
"No puc reconèixer una cosa que no he fet", va declarar. Dilluns també van declarar una vintena de Mossos d'Esquadra, entre ells el responsable de la investigació, que va fer un relat detallat de tota la investigació. El cap d'investigació va explicar que, entre d'altres, es van trobar restes de sang de la víctima al pis de l'acusat, al pis de la víctima i al tram d'escales que separa els dos pisos. A més, va afegir, es van produir moltes trucades telefòniques la matinada del crim entre l'acusat dels fets i els seus familiars i que l'encausat va fugir de manera "precipitada". Està previst que demà dimecres declarin diversos pèrits policials i que el judici s'allargui fins divendres.