El municipi de Les dona suport unànime al referèndum amb els vots dels socialistes de Paco Boya

El consistori és el primer de l'Aran que avala per unanimitat la proposta del Govern de Puigdemont | L'exsíndic no ha assistit al plenari

20 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:32h
Imatge de l'ajuntament de Les
Imatge de l'ajuntament de Les | Rosaflor
El municipi aranès de Les s'ha convertit aquest dilluns en el primer que ha aprovat per unanimitat el suport al referèndum anunciat pel proper 1 d'octubre pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El consistori ha avalat la proposta presentada per l'equip de govern d'Unitat d'Aran a instàncies de Corròp Aran amb els dos vots de la formació, el del regidor del PDECat i tres d'UA, la formació del socialista i nou membre de la direcció del PSOE, Paco Boya.

En total han votat sis edils dels set que conformen el plenari, i és que el mateix Boya no ha participat a la sessió al·legant que no ha pogut asistir-hi després del Congrés que els socialistes espanyols han celebrat aquest cap de setmana. Boya havia mostrat en un primer moment la voluntat de ser present en el ple, un fet que finalment no s'ha donat.

L'exsíndic de l'Aran ja s'havia posicionat en relació al referèndum a la Diputació de Lleida, ocasió en la qual es va abstenir juntament amb la resta de companys socialistes.

"El dret d'autodeterminació és essencial als pobles", diu l'alcalde socialista

​L'alcalde de la localitat, Emilio Medan, ha lamentat en el seu torn de paraula el poc debat que hi ha a l'Aran en relació al referèndum, però ha assegurat que Unitat d'Aran a Les "vol donar suport al que representa el 80% del Parlament de Catalunya, que també és el nostre Parlament". Medan, històric d'UA i crític en els darrers temps amb el PSC, ha assegurat que "el dret d'autodeterminació és essencial pels pobles" i ha considerat que "està per damunt de les lleis".