Comença la formació per millorar la seguretat i l'autoprotecció dels Agents Rurals

Agricultura inicia els tràmits per a l'adquisició d'armilles antibales per a tots els agents, així com de defenses i manilles per al cos

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:16h
Imatge dels cursos dels agents rurals
Imatge dels cursos dels agents rurals | Agents Rurals
Un primer grup de membres del cos d'Agents Rurals ha iniciat aquest dilluns el curs de formació en seguretat i autoprotecció a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. Aquesta és una de les mesures que es deriva de les recomanacions preliminars del Grup d'Experts en Seguretat creat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El curs té una durada de 30 hores, incideix en els procediments i l'autoprotecció dels Agents Rurals i servirà per dotar-los dels coneixements necessaris bàsics en tècniques de defensa personal i d'intervenció, segons la conselleria. D'altra banda, Agricultura ha iniciat els tràmits per a l'adquisició d'elements d'autoprotecció personal com són les armilles antibales d'ús individual per a la totalitat dels agents, defenses i manilles. A més, és previst dur a terme formació en altres àmbits de la seguretat dels agents rurals.
 
El curs de formació bàsica que ha començat aquest dilluns és obligatori per a tots els membres del cos d'Agents Rurals, el rebran en petits grups de 24 persones i s'allargarà fins al primer trimestre de l'any vinent. El curs forma part d'un conjunt de mesures i formació per tal de millorar la seguretat dels agents rurals en el desenvolupament de les seves actuacions.