Boscos

Endesa destina 3,8 milions al Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a Lleida

La companyia ha realitzat tales i esporgues selectives de les masses vegetals que creixen al voltant de les infraestructures elèctriques

per Redacció , 16 de juny de 2017 a les 17:09 |
Imatge d'un operari netejant un bosc | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa destina enguany a la demarcació de Lleida més de 3,8 milions en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos, vertebrat, bàsicament, en tres eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions. Enguany, i com a novetat, també s'ha implementat l'ús de la tecnologia "Lidar" a un terç de la xarxa d'alta tensió de Catalunya, un dispositiu que realitza un escaneig làser per determinar que la distància entre la massa forestal i les infraestructures és la correcta.  

Neteja de boscos


Del total de 12.428 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a les comarques lleidatanes, el 78% són aèries –o el què és el mateix, 9.697 quilòmetres– i, per tant, estan subjectes d'alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L'especial orografia dels boscos, com a  element viu, que creix i canvia constantment, fa que la Companyia –conscient de les dimensions de la seva xarxa– destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. Es focalitzen els espais boscosos i d'altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i una dedicació màxima. En concret són 1.573 els quilòmetres de línies aèries d'alta tensió a la demarcació, mentre que de mitjana tensió en són 4.455 i de baixa tensió 3.669.
 

A Catalunya, la inversió anual per netejar i protegir els boscos ha estat de prop de 22,3 MEUR, els quals s'han repartit proporcionalment entre els 52.616 quilòmetres de línies aèries que hi ha distribuïdes pel país, les quals representen el 53,84% del total de xarxa elèctrica, xifrada en 97.721 quilòmetres.

 

Participació