Condemnat a cinc anys de presó el capellà ultra de Lleida per abusar d'una nena de 10 anys

L'home, de 50 anys, ha negat les acusacions | Va formar part de l'organització d'ultradreta Milícia Catalana

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:47h
Ignacio Mora Vilaltella
Ignacio Mora Vilaltella | Parroquia de San Mateo
La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Còrdova ha condemnat a cinc anys i un dia de presó al sacerdot lleidatà Ignacio Mora Vilaltella després de presumptes abusos sexuals a una nena de deu anys, que era escolaneta a la localitat cordovesa de Villanueva del Duque.

En aquest sentit, el rector es va declarar innocent davant els jutges, de manera que va negar els fets i va manifestar que no entenia el motiu pel qual s'arribava a enjudiciar aquest cas, segons van apuntar fonts judicials. Sobre això, la Fiscalia i l'acusació van sol·licitar una pena de sis anys de presó i deu anys d'ordre d'allunyament per al sacerdot, mentre que la defensa va demanar l'absolució després que fos denunciat pels pares de la menor a l'abril de 2015 davant la Guàrdia Civil, que va detenir al sacerdot, que només feia tres anys exercint en aquesta zona nord de la província cordovesa.


"Bona relació"

A causa d'aquesta "bona relació", aproximadament des del mes de gener de 2015, una de les filles de l'esmentada família de 10 anys d'edat, va començar a ajudar com a escolà al rector. En el marc d'aquesta relació, "en ocasions la menor es quedava a soles amb l'acusat a la sagristia de les respectives parròquies, arribant fins i tot a acompanyar-lo en alguna ocasió en el vehicle particular", segons relata el fiscal.

Membre del grup d'extrema dreta Milícia Catalana i condemnat a sis anys de presó 

El sacerdot ja va tenir diversos problemes amb la justícia durant la dècada dels 90, quan va ser condemnat a sis anys de presó per formar part de Milícia Catalana, una organització d'ultradreta desarticulada el 1991 que va actuar a Barcelona durant els darrers anys dels 80 i a qui s'atribueix l'enviament de paquets bomba a la delegació del Govern i l'atac amb pistoles als locals de "top less" i d'ambient gai.

El capellà, que té 50 anys i que es va ordenar el 2012, va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte d'atemptat frustrat per haver enviat paquets bomba a la delegació de govern i una olla bomba en una clínica avortista.