Exportacions

ASAJA veu perillar les exportacions de fruita i verdura al Regne Unit per culpa del Brexit

Temen que els britànics es decantin per països del Magreb

per Redacció, 16 de juny de 2017 a les 01:44 |
Imatge de dos treballadores amb nectarines | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'organització agrària ASAJA veu perillar les exportacions de fruita i verdura de productors de l'estat espanyol al Regne Unit per culpa del Brexit. Temen que els britànics es decantin per països del Magreb, amb els quals tenen previst signar convenis. El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, juntament amb el vicepresident de l'entitat agrària a nivell estatal i president d'ASAJA València, Cristóbal Aguado, han participat aquest dijous en el Comitè Mixt Franco-Italo-Espanyol de Fruites i Verdures que s'ha celebrat a Roma convocat pels ministeris d'agricultura dels països implicats.
 
ASAJA ha alertat de les conseqüències que l'activació formal del Brexit pot tenir en les exportacions agràries cap al Regne Unit, ja que està previst que signi convenis amb països del Magreb, segons Roqué. L'estat espanyol és un dels principals proveïdors de fruita i verdura del mercat britànic "i veiem perillar aquest important flux comercial", ha dit.


També han posat de manifest el malestar dels associats de l'estat espanyol pel tema del control de sanitat en les importacions de productes de fora de la Unió Europea. "Molta fruita i verdura de països extracomunitaris usen productes que tenim prohibits a la UE", han explicat els representants d’ASAJA. "Volem saber si aquesta fruita i verdura arriba a les nostres taules", han reclamat. I exigeixen, de nou, que la normativa s'apliqui igual a tots els productes que s'importin.

D'altra banda, han denunciat que "continuen entrant pomes de Polònia a preus ruïnosos que estan ocasionant que la campanya al nostre país sigui desastrosa per als nostres pagesos ja que enfonsen el preus". Finalment, han traslladat la preocupació per la campanya de fruita d'os que tot just ha començat. "Fa tres anys que els preus es desplomen i que no podem aguantar un altre any amb aquesta tendència", han reblat.

 

Participació