La UdL es nega a donar suport al referèndum de l'1-O

El Consell de Govern ha votat en contra de l'adhesió al Pacte pel Referèndum amb 19 vots en contra i nou a favor

Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | ACN
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:47h
El consell de Govern de la UdL ha votat aquest dijous en contra d'adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, la campanya que es va iniciar el passat 23 de desembre i que pretén reunir suports d'institucions i organismes amb l'objectiu de reforçar el referèndum que va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel proper 1 d'octubre.

El nombre de vots contraris, 19, i de sufragis en blanc, cinc, han frenat els nou vots a favor de l'adhesió de la universitat al procés impulsat per l'executiu català. Durant la votació, que s'ha fet en secret per petició de la secretaria general, també s'ha comptabilitzat un vot nul i dos degans que no han volgut votar argumentant que aquesta qüestió no tractava de cap tema universitari. 

En el poc debat que s'ha mantingut, el rector de la universitat, Roberto Fernández, ha argumentat que la seva obligació com a màxim responsable de l'organisme és el de "mantenir la neutralitat política" de la universitat, si bé ha considerat que votar a favor d'aquesta proposta "no és el més convenient per la UdL".

​La Universitat de Lleida s'ha desmarcat, d'aquesta manera, de la Politècnica, la Pompeu Fabra i la Rovira i Virgili de Tarragona, que sí van optar per sumar-se a la iniciativa. La negativa d'aquest dijous contrasta amb el suport que la UdL va donar l'any 2012 al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.