La Paeria amplia el recorregut de la línia L5 per atendre les demandes dels veïns

El servei de bus urbà a la ciutat de Lleida arriba als 6.500.000 viatgers anuals i continuen creixent els usuaris

Part de l'equip de govern ha inaugurat el recorregut
Part de l'equip de govern ha inaugurat el recorregut | Paeria
Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:47h
L'Ajuntament de Lleida ampliarà a partir del 26 de juny el recorregut de l'L5 del servei de bus urbà per donar un millor servei a Cappont i atendre així la reivindicació històrica dels veïns de les zones d'expansió d'aquest barri.

D'aquesta manera, la nova ampliació de l'L5 ha de permetre oferir un millor servei de bus a uns 1.600 habitatges de les zones del carrer Agustins-Pont de Suert-Doctor Trueta i de l'avinguda de Barcelona, "que corresponen a unes 5.000 persones, les quals ara quedaven allunyades de les parades actuals", segons ha assenyalat Ros.

A la vegada, "es cobriran les necessitats del servei de bus dels tres centres educatius de Cappont –Frederic Godàs, Camps Elisis i Francesco Tonnuci-, a més d'altres equipaments esportius com ara les instal·lacions de l'Atlètic Segre". D'altra banda, els usuaris del servei de bus urbà a la ciutat de Lleida segueixen creixent, arribant a la xifra de 6.500.000 viatgers anuals.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d'alcalde Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, ha donat a conèixer els canvis en el recorregut de l'L5, que volen donar resposta a una reivindicació veïnal històrica de les zones d'expansió del barri de Cappont, densament poblades, segons ha destacat Ros. Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de Veïns de Cappont, Veni Ros, s'ha mostrat satisfeta amb l'ampliació de la línia i ha agraït a la Paeria que atengui les demandes veïnals

Ampliació del recorregut de l'L5

L'autobús, una vegada hagi passat el Pont Vell i hagi entrat a l'avinguda de les Garrigues, circularà per l'avinguda Camí de Picos, Pont de Suert, carrer Agustins, avinguda Barcelona i es tornarà a incorporar a l'avinguda de l'Estudi General per recuperar el traçat actual. Durant aquest nou recorregut es realitzaran cinc parades, que s'anomenaran Alacant-Garrigues, Pont de Suert, Agustins-Garrigues, Barcelona-Riu Ebre i Estudi General-Joan Fuster. Així, en el seu recorregut actual pel barri de Cappont, la línia actual disposa de cinc parades i, amb la modificació, passarà a disposar-ne de set.

Per altra banda la freqüència de la línia augmentarà entre 2 i 3 minuts en dies feiners, passant dels 17-18 minuts als 15 minuts, amb la qual cosa l'afectació als usuaris actuals serà mínima.

L'L5 és la sisena línia de bus en nombre de passatgers de tota la xarxa urbana de Lleida, i dona cobertura als barris de Cappont, Centre Històric, Noguerola, Pardinyes, Balàfia, Xalets-Humbert Torres, Camp d'Esports i la zona d'Hospitals.

El nombre de viatgers d'Autobusos de Lleida assolirà un creixement aproximat d'un 3,5% des del 2015

Durant l'acte de presentació de l'ampliació de l'L5, Àngel Ros ha destacat que el nombre de viatgers de la xarxa de bus urbà continua creixent. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha explicat que l'any 2016 va registrar un increment d'un 1,7% i que, enguany, s'espera un increment d'aproximadament un 2%. Segons aquestes dades, "des del 2015 hi haurà un 3,5% d'increment, arribant als 6.500.000 de viatgers anuals". "Des de que es va fer el canvi en la xarxa d'autobusos, el nombre de viatgers s'ha anat incrementant any rere any i ara, justament, aquest canvi en l'L5 implica arribar a més persones", ha assenyalat Ros.