Multa

La Paeria multa cinc militants d'Arran per enganxar cartells en un contenidor del Mercat del Pla

L'organització juvenil de l'esquerra independentista considera les sancions "una actuació política, del tot inacceptable i desorbitada"

per Redacció , 13 de juny de 2017 a les 16:16 |
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Paeria ha sancionat cinc joves, militants d'Arran Lleida, amb multes que sumen fins a 500 euros per enganxar quatre cartells "en un contenidor inutilitzat del Mercat del Pla, que poc després va ser retirat pel mateix Ajuntament de Lleida", segons han explicat des de l'organització juvenil de l'esquerra independentista.

Arran assegura, a més, que el contenidor "estava situat en el solar que fa quatre anys la Paeria va cedir al Casal Popular de Joves però que amb l'obertura dels outlets, d'un dia per l'altre i sense avisar va ser ocupat pel projecte elitista del Mercat del Pla". En el moment en què la Guàrdia Urbana va sorprendre els joves, ara fa gairebé un any, els va intervenir també uns altres 118 cartells. L'organització juvenil considera les sancions "una actuació política, del tot inacceptable i desorbitada" i afirma que "l'únic motiu pel qual es multa a aquestes persones és la seva vinculació amb organitzacions de l'esquerra independentista".

 
Arran Lleida lamenta, a més, que la Paeria hagi aplicat un agreujant a la multa "amb l'excusa que la Guàrdia Urbana va interceptar 118 cartells als joves que suposadament també haurien estat penjats en llocs no autoritzats, malgrat que aquests no havien estat penjats, no disposaven de cola per fer-ho i desconeixien si la intencionalitat era penjar els cartells en llocs no autoritzats".

L'organització juvenil qualifica les sancions a cinc dels seus militants per part de l'Ajuntament de Lleida de "repressió política" ja que "es pretén perseguir l'activitat d'un col·lectiu crític amb l'estat de les coses a través d'ofegar-lo amb aparents sancions administratives", segons assegura l'entitat.


Arran Lleida considera "un fet especialment greu que un Ajuntament suposadament democràtic faci ús de les ordenances municipals per silenciar les veus dissidents i per evitar la difusió i l'expressió de les seves activitats". En aquest sentit, des de l'organització asseguren que estudiaran les vies que seguiran a partir d'ara, després que l'Ajuntament de Lleida hagi resolt negativament totes les al·legacions presentades pels joves multats.

 

Participació