Els acusats d'atacar un bus de SCC i C's de Lleida eviten la presó

Les parts han acordat retirar l'acusació contra tres dels joves i els altres dos hauran de pagar una multa de gairebé 5.000 euros cadascun

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:14h
Imatge dels cinc acusats
Imatge dels cinc acusats | ACN
Els cinc acusats d'atacar un autobús amb membres i simpatitzats de Societat Civil Catalana (SCC) i C's el 12 d'octubre de 2014 s'han lliurat finalment d'anar a la presó tot i que inicialment la fiscalia demanava cinc anys de presó per a cadascun. Els fets van tenir lloc a un quart de deu del matí al Camp d'Esports de Lleida, quan els afectats anaven a participar en l'acte del 12 d'octubre organitzat a Barcelona.

Finalment, però, les parts han arribat a un acord i han retirat l'acusació contra tres d'ells, que han quedat absolts in voce al final del judici per la jutgessa del penal 1 de Lleida, i els altres dos; J. V. L., de 25 anys i veí de Cervera, i J. A. D. M., de 31 anys i veí de Lleida, han acceptat una condemna de multa. Concretament, cadascun d'ells haurà de pagar 4.530 euros per un delicte de coaccions i dues faltes de danys i amenaces, amb l'agreujant d'actuar per motius de discriminació ideològica. També hauran de pagar entre tots dos una indemnització de 796,18 euros pels danys causats al vehicle, al qual van tirar pedres i tanques.
 
Segons ha quedat provat, uns encaputxats (alguns d'ells sense identificar) van encerclar el vehicle per evitar que sortís i un dels acusats, aprofitant que la porta encara estava oberta, hi va entrar. Un cop a dins, i amb la intenció d'intimidar els passatgers, es va dirigir a ells dient-los 'feixistes' mentre, amb gestos, els amenaçava amb tallar-los el coll. Després, va baixar i juntament amb els altres, van tirar pedres i tanques contra el vehicle.

El judici, en què s'ha arribat a un acord, ha tingut lloc aquest dimarts al jutjat penal 1 de Lleida. L'advocat dels dos condemnats a pagar una multa, Carles López, ha explicat que s'ha aconseguit retirar el delicte d'acusació de desordre públic i que la condemna final ha estat més ajustada al que va succeir.