Toni Postius: «Àngel Ros no té valor per signar un govern tripartit amb C's i PP a Lleida»

El líder del PDECat assegura que el PSC s'alia amb formacions unionistes per mantenir Lleida al marge del procés

Cinc dels sis regidors del PDECat a la Paeria
Cinc dels sis regidors del PDECat a la Paeria | PDECat
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:05h
El president del grup municipal del PDECat i Unió, Toni Postius, ha reptat aquest dilluns el Paer en cap, Àngel Ros, a formalitzar un govern de coalició amb C's i el Partit Popular, després de constatar que el 2016 ha estat l'any en que s'ha materialitzat de facto aquest tripartit format pels tres grups unionistes de la Paeria. Postius, que ha fet balanç de l'actualitat política a Lleida coincidint amb el pas de l'equador del mandat municipal, ha assegurat que "Ros no materialitza aquest pacte de govern perquè no té el valor de fer-ho per la mala imatge que li donaria", però assenyala que "a la pràctica ja estan governant junts, com demostra el fet que en l'últim any han anat de la mà en el noranta per cent de les votacions".

Postius contraposa aquesta realitat amb un primer any en que hi va haver "un intent de geometria variable que va permetre votar temes importants amb altres partits", cosa que avui no passa. "El PSC s'alia amb C's i el PP no només per anar en contra de totes les iniciatives del nostre grup, sinó sobretot per mantenir Lleida al marge del procés democràtic que ha de desembocar en el referèndum del l'1 d'octubre", ha afegit.

​Postius diu que Ros té un discurs com el de Rajoy

En aquest sentit, des de la formació demòcrata s'ha fet una crida a la societat lleidatana a la mobilització per estar al costat del govern de la Generalitat: "Des de Lleida hem d'enviar un missatge clar en el sentit que estem compromesos amb el procés i amb la democràcia". Toni Postius s'ha referit a les declaracions d'Àngel Ros, on ha assegurat que Lleida es mantindrà al costat de la legalitat espanyola. "Quan l'he escoltat –ha dit- no sabia si era Ros o Rajoy. Cada vegada costa més distingir el discurs de l'un i l'altre. S'ha escorat cap a un discurs ranci que va en contra del 80% de la població que reclama que es posin les urnes".

Postius també ha fet balanç de l'activitat del grup municipal en aquests dos primers anys de mandat, "on hem exercit la feina de fer una oposició exigent i fiscalitzadora" amb l'objectiu d'assolir el canvi en les properes eleccions davant un model "clarament esgotat" després de quaranta anys.

"Hem presentat 437 preguntes en comissions provinents de demandes directes dels ciutadans, més de 80 propostes de resolució i 34 mocions, de les quals 19 conjuntament amb altres grups", entre altres iniciatives, com ara les 50 reclamacions davant la Comissió de Garanties d'Accés a la Informació Pública (GAIP), resoltes totes a favor del PDeCAT, posant de manifest les llacunes de l'equip de govern en matèria de transparència.