Ensenyament justifica el cicle formatiu de Pedra Natural a Mollerussa per «motius tècnics»

El sector de la pedra de les Garrigues hi està d'acord perquè a l'institut de la capital del Pla d'Urgell ja s'hi fa un cicle de la mateixa família professional

Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament
Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament | ACN
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:29h
El Departament d'Ensenyament ha justificat la decisió d'impartir el cicle formatiu de Pedra Natural a l'INS Mollerussa "per motius tècnics" ja que el les empreses d'aquest sector laboral hi estan d'acord perquè al centre en qüestió s'hi fa un altre cicle de la mateixa família professional.

El director dels serveis territorials a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, té previst mantenir la setmana que ve una reunió amb els regidors d'ERC i la CUP de les Borges Blanques que han criticat la decisió de no destinar a la capital de les Garrigues aquest cicle pioner i únic a l'Estat perquè la comarca és la que concentra major quantitat d'indústries d'extracció i elaboració de pedra de Catalunya. Segons aquestes dues formacions polítiques, el cicle s'haurà d'impartir a l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
 
Fonts del Departament d'Ensenyament han justificat la decisió d'impartir a partir de l'any que ve el cicle formatiu de tècnic en Pedra Natural a l'INS Mollerussa perquè ja se'n fa un altre d'Excavació i Sondatge, que és de la mateixa família professional i per tant el centre ja disposa de la maquinària i equipament necessaris per dur-lo a terme. A més a més, des del Departament s'ha remarcat que aquest cicle d'Excavació registra un índex del 100% d'inserció laboral.