El professor de filosofia de Lleida acusat pels alumnes d'homòfob segueix sense anar a l'institut

L'institut diu que el docent no és troba bé i que pateix del cor | Està previst que divendres es faci la primera reunió de mediació entre el mestre i inspectors i directors d'Ensenyament i l'institut

Imatge d'uns estudiants manifestant-se aquest dimecres
Imatge d'uns estudiants manifestant-se aquest dimecres | ACN
Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:08h
El professor de filosofia de Lleida acusat d'homòfob pels segueix sense anar a l'institut. No hi va anar aquest dimecres, quan alumnes de l'Institut Samuel Gili Gaya, on fa classe, i d'altres companys es van manifestar contra les seves paraules, i tampoc ho ha fet aquest dijous. Segons Ensenyament, el docent, "no es troba bé" perquè pateix del cor i està afectat pels fets. El professor de filosofia, de 64 anys, va qualificar dilluns d'"antinaturals" les relacions entre persones del mateix sexe. Tot i la seva absència durant dos dies, el mestre de moment no està de baixa, ja que pot no demanar-la dins que falti a la feina tres dies.

Es desconeix si demà divendres anirà o no a fer classe. Ensenyament però, ha explicat que el professor ha confirmat la seva presència a la primera reunió de mediació en què hi participaran el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; la directora de l'institut Samuel Gili Gaya, Carme Panadès; l'inspector en cap d'Ensenyament i l'inspector del centre educatiu. No ha transcendit, però, on serà aquesta reunió per "discreció".
 
Més de 200 alumnes dels instituts Màrius Torres, Joan Oró i Samuel Gili Gaya de Lleida, es van manifestar dimecres al Camp Escolar per rebutjar les paraules d'un professor de filosofia del Gili Gaya. Segons va explicar Panadès, tant ella com Cullerés, van parlar dimarts amb el professor i aquest els va assegurar que es dirigiria als alumnes per demanar-los perdó perquè no volia ofendre ningú. De moment però, aquest fet no s'ha produït a causa de la seva absència.

Segons van explicar els alumnes, el professor va dir que l'amor entre dues persones del mateix sexe era amistat, no amor; que les persones homosexuals eren "antinaturals"; que l'amor entre era un home i una dona i que l'homosexualitat era una patologia i "una malaltia".