El Govern veu «reprovables» les afirmacions homòfobes del professor del Gili i Gaya

El director dels serveis territorials assegura que el docent ja s'ha disculpat

Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament
Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament | ACN
Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:32h
La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha considerat que "no són gens encertades i són reprovables" les afirmacions d'un professor de Filosofia de l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida en contra de l'homosexualitat en classe.Fonts del departament han assegurat a Europa Press que el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va parlar amb el docent el dimarts a la tarda i que en aquesta conversa el professor "es va disculpar".

Els alumnes de Filosofia de quart d'ESO van marxar de la classe del professor després d'un debat sobre l'amor en el qual el docent només es referia a la relació afectiva entre un home i una dona en el qual responent la pregunta d'un alumne sobre amor entre dues persones del mateix sexe va dir, segons la versió dels joves: "Ser homosexual és antinatural".
"Valorem com a encertada l'actuació dels alumnes, pel sentit crític i democràtic. Hi ha una llei en defensa del col·lectiu LGTBI en el Parlament que Ensenyament respecta", han afirmat des de la Conselleria d'Ensenyament.

Uns 200 estudiants s'han concentrat aquest dimecres a les portes de l'institut en protesta per les afirmacions del professor, i dos inspectors d'Ensenyament, a petició del centre, han parlat amb els alumnes i en dies posteriors ho faran amb el mestre.