Seguretat

Mollerussa instal·la 37 càmeres i en centralitza la vigilància a través de la policia

Es reforça el control al pavelló poliesportiu, a la biblioteca i a les piscines on el consistori havia detectat actes incívics i algun robatori

per Redacció , 6 de juny de 2017 a les 18:57 |
Marc Solsona amb agents de policia i el control de càmeres | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Mollerussa ha instal·lat 37 càmeres de seguretat noves en diferents equipaments públics i n'ha centralitzat la vigilància a través d'un sistema de control ubicat a la prefectura de la Policia Local. Les càmeres s'han situat al pavelló poliesportiu, a la biblioteca i a les piscines i està previst col·locar-ne fins a una cinquantena entre finals d'any i al llarg de 2018. L'alcalde Marc Solsona ha justificat la instal·lació de les càmeres pel fet que s'havia detecta algunes incidències com robatoris o actes incívics i també per una ''necessitat de control'' d'aquests equipaments davant una possible ''acumulació de gent''. L'Ajuntament ha invertit 12.000 euros en aquest procés que permet ''fer una seguretat real'' i que s'anirà incrementant progressivament.
Solsona ha explicat que s'ha fet una important inversió en tecnologia de seguretat amb l'objectiu d'incrementar la vigilància i el control en equipaments municipals i oferir així més seguretat a la ciutadania. En aquest sentit, ha recalcat que es tracta de càmeres que enregistren el dia a dia dels punts on estan col·locades i que això, juntament amb el fet que estan connectades directament a una central controlada per la Policia, fa que la intervenció pugui ser més ràpida i contundent davant les incidències que puguin produir-se, per exemple, als controls d'accés al complex de les piscines o a la biblioteca.

En concret, el sistema, que es canalitza a través d'una pantalla de 50 polzades, podrà controlar les 9 càmeres que ja es van instal·lar durant l'any passat al complex de les piscines, les 12 que s'han col·locat a diferents punts del pavelló poliesportiu i les 10 que s'han acabat d'instal·lar a l'exterior de l'edifici de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. A aquestes càmeres, cal sumar també la renovació de les 4 càmeres exteriors de vigilància de l'edifici consistorial i les dues interiors, que s'han canviat per tal de poder-les integrar també a aquest sistema.


Per tal de dur a terme aquesta actuació, ja es va dotar una partida al pressupost d'enguany de 12.000 euros, en la que també estan incloses les càmeres que es col·locaran properament per a la vigilància de l'edifici de serveis del Parc de la Serra. Per tal de dur a terme aquesta actuació, caldrà instal·lar un radioenllaç a la zona de la pista d'atletisme ja que és un dels punts més elevats en terreny municipal i, aprofitant aquesta connexió, també es col·locaran dues càmeres més en aquest indret.

D'altra banda, les properes actuacions en aquest sentit que té previst dur a terme el consistori són la instal·lació de càmeres de seguretat a la nova estació d'autobusos així com al pas soterrat que la connectarà al carrer de Prat de la Riba i on ja està fet la preinstal·lació. El Pavelló Firal, on n'hi ha de provisionals, el Teatre L'Amistat i el Cruyff Court són altres de les instal·lacions on s'estan estudiant mesures d'aquestes característiques.

 

Participació