El Govern aprova un ajut de 400.000 euros per a la 37a edició de FiraTàrrega

Es tracta del mercat de les arts escèniques més important del sud d’Europa i la fira de l’Estat amb més entitats internacionals acreditades

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:23h
Un espectacle de Fira Tàrrega 2016
Un espectacle de Fira Tàrrega 2016 | Àlvar Llobet
El Govern ha autoritzat aquest dimarts que el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), concedeixi un ajut de 400.000 euros per finançar les despeses d’organització de la 37a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que aquest any se celebrarà del 7 al 10 de setembre.

FiraTàrrega és el mercat de les arts escèniques més important del sud d’Europa i la fira de l’Estat espanyol amb més entitats internacionals acreditades. A més, és capdavantera en l’organització de fires d’arts escèniques a l’Estat espanyol i és un referent en el camp de les arts escèniques, especialment en arts de carrer, visuals i formats insòlits. Fira Tàrrega ofereix una selecció d’espectacles per tal de seduir el públic i estimular la compra i venda professionals.
 
La seva programació suposa per a les companyies que hi són presents l’oportunitat de presentar les seves produccions davant d’una nombrosa presència de programadors nacionals i internacionals, ja que la fira és un gran aparador d’espectacles, on es combinen les diferents disciplines escèniques (teatre, dansa i circ), tant de teatre de carrer com de sala.

Més de 1.500 professionals s’acrediten en cada edició, dels quals un 15% són internacionals. L’espai on es desenvolupa, la Llotja, acull més de 400 entitats inscrites i uns 70 estands concertats. Fira Tàrrega també inclou múltiples activitats paral·leles amb una gran participació i un fort impacte en els mitjans especialitzats.