El PDECat posa pressa al govern de la Paeria per enllestir el pla comercial de Lleida

La formació recorda que encara no s'ha enllestit el projecte tot i que ja fa un any que s'hi treballa

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 2:23h
Postius amb Gisbert i Cerdà
Postius amb Gisbert i Cerdà | PDECat
El grup municipal del PDECat i Unió ha demanat a l'equip de govern que enllesteixi el plec de condicions que permetrà desenvolupar el Pla Estratègic Comercial de la Ciutat de Lleida. Aquest és un compromís que es va assumir ara fa gairebé un any amb el sector comercial i empresarial de la ciutat i que a hores d'ara encara no s'ha enllestit, segons ha recordat la formació. És per aquest motiu que el grup municipal preguntarà a la comissió d'Urbanisme per saber en quin punt es troben els treballs, amb quines entitats s'estan mantenint reunions i quines previsions té l'equip de govern per tenir-ho a punt.

El regidor de comerç, Rafael Peris, va assegurar en l'últim ple que s'està treballant i que s'estan mantenint múltiples reunions amb el sector, però fins ara no es coneix cap detall dels resultats d'aquesta feina. El portaveu del grup municipal, Paco Cerdà, recorda que "fa pràcticament un any que l'equip de govern i el sector comercial i empresarial de Lleida es van comprometre a fer un plec de condicions" per desenvolupar el Pla Estratègic. "Ha passat prou temps com perquè puguem reclamar que ens informin sobre en quin punt estem i perquè puguem demanar que es compleixi amb el compromís establert, si pot ser, abans de l'estiu".

El Pla Estratègic Comercial ha de servir per marcar les pautes del futur del sector i, en especial, per definir el desenvolupament de nous formats en mitjanes i grans superfícies. La idea que inspira aquest pla és que l'haurien de redactar de forma consensuada entre les parts implicades i hauria de significar una moratòria als nous projectes comercials que estan sobre la taula de la Paeria.