Ser dona en un món pensat pels homes

"El que passa a l’esport es reprodueix dia a dia en la vida quotidiana. Les dones han de treballar més, han de superar més proves, l’esforç és més gran per arribar allà on els homes arriben més fàcilment"

Dones Lleida
04 de juny del 2017
Actualitzat a les 2:42h
Imatge sobre la igualtat entre homes i dones
Imatge sobre la igualtat entre homes i dones | Arxiu
Fa pocs dies la Secció Esportiva de l’AEM de futbol infantil femení aconseguí arribar al més preuat reconeixement esportiu: campiones en la lliga de futbol masculí grup lll de segona divisió, un equip format integrament per noies en un món de predomini masculí donant lloc a un desplegament dels mitjans no solament locals i nacionals sinó també estatals i algun estranger. La notícia ha estat ben rebuda per molts sectors des del mateix club fins a totes aquelles persones que apostem per potenciar l’esport femení escollit de manera lliure i amb possibilitats de desenvolupar en un pla d’igualtat.

El passat mes de febrer “dona Balàfia” organitzava la trobada anual de l’esport femení on van  apostar, una vegada més, per encoratjar i donar suport a dones joves i no tan joves a participar en activitats i competicions esportives deixant ben clar que la constància, l’esforç individual i col.lectiu té com a compensació resultats com l’aconseguit per l’AEM infantil. Els testimonis que es palesen  al llarg de la trobada són recollits per les persones i entitats allí presents com a prova d’aquest treball intens que les diferents modalitat representen dins l’esport femení.

Volem fer alguna consideració com a feministes. El que passa a l’esport es reprodueix dia a dia en la vida quotidiana. Les dones han de treballar més, han de superar més proves, l’esforç és més gran per arribar allà on els homes arriben més facilment, sense necessitat d’estar ensenyant constantment les credencials i els curriculums. Els suports econòmics sempre són més fàcils d’aconseguir per equips masculins que femenins, les campanyes publicitàries utilitzen les dones per anunciar determinats equipaments necessaris per a la pràctica esportiva però , en general, és als homes a qui va adreçada la información.

Constantment s’estan reproduïnt els mateixos estereotips: en el món laboral les dones han de tenir millor curriculums que els homes en moltes ocasions cobren menys. Els llocs de responsabilitat són ocupats, majoritàriament, per homes i en el món de l’esport exactament igual! Quantes competicions tenen un reconeixement i compensacions  diferents segons siguin homes o dones!

El que ha succeït a Lleida ha estat un daltabaix difícil d’assumir per determinades mentalitats però ha deixat molt clar que hi ha moltes persones, col.lectius, entitats i associaicons disposades a fer costat, i a donar suport a grups esportius com l’AEM Femeni de futbol amb una iniciativa com la recaptació d’aportacions voluntàries per tal d’assolir el posible finançament de la propera campanya. Al mateix temps que alguna firma comercial ha vist possibilitats de contribuir a un somni infantil que podría ser un pas determinant per a la seva maduresa com a joves.

A hores d’ara porten recollits més de sis mil euros. És un bon motiu per mostrar el nostre suport. El Grup de Dones de Lleida volem aprofitar l’avinentesa per felicitar-les i al mateix temps encoratjar a SE AEM de futbol femení així com a totes les noies amb interés esportiu a lluitar de ferm per aconseguir la plena igualtat en el món de l’esport.