El PDECat valora emprendre accions legals per la validació de les torres de la Llotja

La Crida per Lleida-CUP denuncia "opacitat" al consell d'administració Centre de Negocis i Convencions

Redacció
03 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:10h
Postius, amb Salmerón
Postius, amb Salmerón | Àlvar Llobet
El grup municipal del PDECat ha anunciat que es reserva la possibilitat d'emprendre accions legals per les irregularitats que considera que s'estan produint en els tràmits per validar el projecte de les torres del solar annex a la Llotja. En els propers dies posarà en coneixement dels seus serveis jurídics la decisió dels consellers del PSC, C's i el PP al consell d'administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) per haver donat llum verda a un projecte que presenta un "incompliment contractual evident", pel fet de no estar visat pel Col·legi d'Arquitectes, tal com exigeix una de les clàusules del document de compra-venda. Per la seva banda, la Crida per Lleida-CUP ha denunciat que el consell d'administració Centre de Negocis i Convencions SA s'ha negat, novament, a gravar les sessions per poder garantir la validesa de les seves actes. Un fet que suposaria, al seu entendre, "mantenir l'opacitat constant sobre aquesta societat.
 
La consellera de la formació que ha pres part a la reunió extraordinària del consell d'administració forçada conjuntament pels consellers del PDeCAT i Unió, ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP, Rosa Maria Salmerón, s'ha mostrat "sorpresa i indignada" pel fet que el "tripartit de govern a la Paeria (PSC-C's-PP) s'hagi negat a recollir a l'acta de l'última reunió la pregunta formulada per ella mateixa sobre el tema del visat i la resposta que hi va donar el president del consell, Rafael Peris". "Hem volgut fer constar que això aquell dia es va parlar, tal i com admeten els consellers dels altres grups municipals al consell", però el PSC, C’s i el PP "han aprovat l'acta de l'última reunió sense aquesta part de la discussió".

Un cop constatat que el projecte no està visat, contràriament al que va dir Rafael Peris en l'última reunió, "entenem que es produeix un incompliment contractual". Els canvis legislatius sobre l'obligació de visar projectes bàsics no afecta als contractes privats, que poden continuar incloent clàusules que demanin més garanties que les de la pròpia llei. "Hem demanat reconsiderar la decisió de l'últim consell d'administració perquè es va prendre viciada per una informació errònia", ha explicat la consellera, "però novament l'acord entre PSC, C's i el PP ho ha evitat".

Per la seva banda, des de la Crida-CUP alerten que és el segon cop que el grup demana gravar les sessions arran de l'acta que s'ha presentat aquest divendres per a la seva aprovació i que "no recull intervencions significatives de la darrera reunió". Entre elles, les declaracions del president del consell d'Administració, Rafel Peris, quan assegurava que el projecte de les dues torres de la Llotja estava visat (tal i com s'estipula en el document de compra venda).

La formació vol denunciar també que es continua endavant amb el projecte de les dues torres malgrat no disposar d'aquest visat. Davant el convenciment que poden existir modificacions substancials sobre el projecte inicial, la formació ha sol·licitat l'arbitratge del Col·legi d'Arquitectes. En aquest sentit, el consell ha tombat demanar un dictamen al Col·legi d’Arquitectes per determinar si el nou pla és adequat i s'adapta al plec de condicions.

La formació anticapitalista recorda que només quatre dels nou consellers hi han donat suport, pel que considera que el projecte "no té legitimitat", a més de denunciar que el CNC "no està actuant pel bé del conjunt de les lleidatanes i lleidatans".

Les crítiques d'aquests grups se sumes a les del grup d'ERC-Avancem a l'Ajuntament de Lleida, que ha demanat la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris, per haver "ocultat informació" en relació amb el compliment del contracte de venda del solar annex a la Llotja.