Organitzen el primer debat sobre les dues visions del conflicte de Sixena

Aquest dijous fa un any que la Plataforma d'Entitats Culturals va presentar el manifest en favor de la unitat de les col·leccions del MNAC i el Museu de Lleida

Francesc Canosa, llegint el manifest l'any passat
Francesc Canosa, llegint el manifest l'any passat | ACN
Redacció
03 de juny del 2017
Actualitzat el 08 de juny a les 18:25h
Aquest dijous fa un any que la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida va presentar en públic el Manifest en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu de Lleida, en un acte que va comptar amb una gran participació del teixit associatiu i la societat civil lleidatana.

Amb motiu d'aquest aniversari, la Plataforma ha organitzat una taula-debat on per primera vegada coincidiran les dues visions del conflicte amb convidats catalans i aragonesos. A "Sixena, un any després. Les dues cares a debat" hi participaran els historiadors Alberto Velasco (Lleida) i Juan José Nieto (Osca), i els periodistes Francesc Canosa (Diari Ara i Nació Digital) i Rafael Bardají (Heraldo de Aragón).
 
Serà la primera vegada que coincidiran en una taula-debat les dos visions del conflicte amb convidats catalans i aragonesos disposats a compartir arguments. La Plataforma d'Entitats Culturals vol aprofitar aquest aniversari per a reiterar el compromís de les entitats i la societat lleidatana amb la unitat dels museus, organitzant un acte que sigui del màxim interès.

Fa un any que la Plataforma va iniciar la campanya "Els museus no es toquen" amb la qual es va generar moltes adhesions tant a nivell local com nacional i que va culminar amb una gran concentració ciutadana el 14 de juliol a la plaça del Museu de Lleida.