El BBVA demana autorització per construir les torres de la Llotja

La societat participada per l'entitat bancària s'encarregaria també de la comercialització dels habitatges i altres espais que acolliran els dos grans edificis projectats

Recreació de les dues torres
Recreació de les dues torres | Paeria
Redacció
03 de juny del 2017
Actualitzat a les 2:31h
El president del consell d'administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC), SA, Rafel Peris, ha informat a la resta de consellers que l'entitat bancària BBVA, propietària del solar annex a la Llotja, ha demanat autorització per tal d'encarregar a la societat participada pel mateix banc, Metrovacesa Suelo y Promoción, SA, la construcció i comercialització de les Torres de la Llotja.

La concessió d'aquesta autorització es debatrà en el pròxim consell d'administració del CNC. Amb aquest nou tràmit, tal com ha indicat Peris "es demostra que el projecte té solvència i tirarà endavant". En la reunió del consell d'administració del CNC celebrada aquest divendres els grups del PDECat, ERC-Avancem i la Crida-CUP han retirat el punt de l'ordre del dia en què es demanava la impugnació dels acords del darrer consell. També s'ha rebutjat sol·licitar un informe al col·legi d'Arquitectes de Lleida, en la mateixa línia en què s'havia acordat en el darrer consell.

ERC demana la dimissió de Peris
 
Per la seva banda, ERC-Avancem ha demanat aquest divendres la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris, per haver "ocultat informació" en relació amb el compliment del contracte de venda del solar annex a la Llotja. Els republicans acusen Peris d'actuar "de forma deslleial", per "haver amagat informació" conforme s'estava negociant la presentació del projecte de construcció de les torres sobre el mateix solar i per "actuar d'una forma que sembla que vulgui beneficiar més a l'altra part que al propi CNC".

ERC-Avancem se suma així al grup municipal del PDECat i Unió, que fa uns dies també va exigir la dimissió o la destitució de Rafael Peris com a conseller delegat del CNC, per "haver mentit de forma descarada i evident, no només als regidors de la corporació municipal, sinó als membres del consell d'administració" després que Peris assegurés que el nou projecte per construir dues torres al solar annex de la Llotja sí estava visat pel Col·legi d'Arquitectes.

La Crida denuncia opacitat per part dels responsables del CNC

​Per la seva banda, la Crida ha denunciat que el consell d'administració Centre de Negocis i Convencions SA s’hagi negat, novament, a gravar les sessions per poder garantir la validesa de les seves actes. Un fet que suposaria mantenir l’opacitat constant sobre aquesta societat.

És el segon cop que el grup duu a terme aquesta petició i, en aquest cas es torna a portar al consell, arran de l’acta que s’ha presentat avui per la seva aprovació i que no recull intervencions significatives de la darrera reunió com així s’ha fet constar. Entre elles, les declaracions del president del consell d’Administració, Rafel Peris, quan assegurava que el projecte de les dues torres de la Llotja estava visat.