TV3 posa punt final al TN de Lleida després de 28 anys

La desconnexió territorial acaba aquest divendres per donar pas a partir del setembre a un nou format que presentarà Núria Solé

02 de juny del 2017
Actualitzat a les 2:38h
La periodista Carolina Gili, aquest dijous
La periodista Carolina Gili, aquest dijous | CCMA
Aquest divendres 2 de juny del 2017 passarà a la història de la televisió lleidatana com el dia en que es va posar punt final a l'informatiu de TV3, el que ha durat més anys a la demarcació en democràcia. La desconnexió que la cadena pública feia als migdies s'emetrà per darrer cop després de 28 anys.

El 24 d'abril del 1989 es van iniciar aquests telenotícies a Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, una avantsala del telenotícies que es feia just després a nivell nacional. Fins ara, els TN Comarques duraven 20 minuts, 14 d'emissió conjunta i set per cada territori, un sistema que canviarà a partir de la propera temporada segons va avançar en una compareixença al Parlament la setmana passada el director de TV3, Vicent Sanchis, que va mostrar la seva voluntat de reforçar el caràcter territorial del canal.

En aquesta línia, Sanchis va anunciar que es doblarà la durada d'aquest espai, que presentarà Núria Solé i que començarà a les 13:45h, si bé va indicar que es perdran les famoses desconnexions. "La importància del territori mereix més atenció", va indicar el director, que va reconèixer "no entendre" les desconnexions que es feien a les quatre províncies per oferir informació de caràcter més local. "Si passa alguna cosa important per donar-ho al seu territori, la informació interessa tothom", va dir.

​La directora de l'informatiu a Lleida, Carolina Gili, assegura que el final d'etapa d'aquest divendres no ha de suposar una manca de representativitat de les terres de Lleida a TV3, que estrenarà el nou format el proper mes de setembre.