Condemnen a set anys i mig de presó l'acusat d'explotar sexualment dones nigerianes des de Lleida

L'Audiència imposa també penes d'entre tres i sis anys i mig de presó a tres acusats més i n'absol els altres dos

Imatge dels acusats
Imatge dels acusats | ACN
Redacció
02 de juny del 2017
Actualitzat a la 1:50h
L'Audiència de Lleida ha condemnat dos homes i dues dones, nascuts a Nigèria, acusats de traficar amb dones nigerianes, que portaven a Lleida i obligaven a prostituir-se tant a Lleida com a altres ciutats espanyoles i europees. La sala ha condemnat el principal acusat, O. A., a set anys i mig de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans, en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Dona credibilitat a les declaracions de dues testimonis protegides i considera provat que O. A. les va enganyar per portar-les a Espanya i obligar-les després a exercir la prostitució per pagar un presumpte deute pel viatge. L'Audiència de Lleida també va jutjar cinc persones més acusades de dedicar-se, presumptament, a traslladar i controlar les noies. La sala ha condemnat la parella del principal acusat, G. A., a sis anys i mig de presó pel mateix delicte que O.A. També condemna a P.O. a cinc anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i a A. K. A. a tres anys de presó com a autora d'un delicte de conspiració per cometre el delicte de tràfic d'éssers humans. L'Audiència de Lleida ha absolt els altres dos acusats, un home i una dona, U. S. i M. O. A.
 
Durant el judici, celebrat el 26 i el 27 d'abril, el principal acusat va negar totes les acusacions. Va explicar que una de les testimonis protegides, que no va declarar al judici perquè ja ha mort a causa d'una malaltia, va ser parella seva i que creu que l'acusa d'això per venjar-se ja que ell la va deixar. Pel que fa a l'altra testimoni protegida, O. A. assegura que només la va veure una vegada, quan la va anar a buscar a l'estació de tren de Lleida. Segons va explicar, la seva xicota, que vivia a França, li va demanar que l'anés a buscar, perquè era la parella del seu germà, i que l'acompanyés fins a la botiga que la seva tieta tenia al barri de la Mariola de Lleida però que no la va tornar a veure més.

La fiscalia acusava a ell, O. A., i a la seva xicota, G. A., tots dos en presó preventiva, de ser els caps del grup criminal que operava des de Lleida. G. A. també va negar els fets i va explicar que ella es dedicava a la prostitució però que no va participar mai en la reclusió ni explotació d'altres dones. Pel que fa a la resta d'acusats, la fiscalia els acusava de col·laborar traslladant les noies o comprant-los-hi bitllets de tren, però tots van negar la seva implicació a la xarxa i van explicar que no sabien a què es dedicaven les noies.

El ministeri públic demanava 24 anys de presó al principal acusat i 12 anys als altres cinc encausats, a qui acusava de formar part d'una organització criminal. L'Audiència ha rebaixat considerablement les penes finals imposades, en part, perquè considera que no queda provat que actuessin com una organització criminal.