L'IRB de Lleida avança cap a la detecció precoç de l'esclerosi múltiple

El nou grup de neuroimmunologia descobreixen les alteracions dels òrgans de les cèl·lules responsables de l'envelliment i asseguren que els resultats són prometedors

Imatge del grup de neuroimmunologia de l'IRB
Imatge del grup de neuroimmunologia de l'IRB | IRB Lleida
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:09h
El nou grup de neuroimmunologia de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida ha iniciat les investigacions per afavorir la detecció precoç de l'esclerosi múltiple, una malaltia que afecta mig miler de lleidatans.

En concret, els investigadors estudien la implicació dels mitocondris (òrgans que es troben a les cèl·lules i que tenen un paper important en el procés d’envelliment) i l'estrès oxidatiu com a components importants en l’origen i l’evolució de la malaltia  busca causes d'aquesta patologia. El grup d'investigadors ja han descobert alteracions als mitocondris dels limfòcits dels pacients i un increment de l’oxidació de lípids en el seu líquid cefaloraquidi, una avenç que qualifiquen de "prometedor".

​És a partir d'aquesta base que els professionals de l'IRB podran avançar cap a la detecció precoç d'aquesta malaltia, un fet determinant per concretar el tractament i millorar la qualitat de vida dels pacients. L'esclerosi és considerada actualment, després dels accidents de trànsit, la causa de discapacitat neurològica més incapacitant en persones d'entre 20 i 40 anys.