El Comú acusa el govern de la Paeria de deixar prescriure multes de regidors en els darrers anys

La formació diu que hi ha edils del PSC, CiU, ERC, ICV i PP que no han pagat les sancions, que van dels 40 als 200 euros | La regidora Montse Mínguez assegura que és un percentatge molt baix atès la quantitat de multes que s'han posat en els últims 12 anys

Imatge dels dos regidors del Comú de Lleida
Imatge dels dos regidors del Comú de Lleida | Comú de Lleida
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:12h
L'agrupació d'electors del Comú de Lleida ha assegurat aquest dijous que 13 càrrecs electes, quatre regidors, vuit exregidors i un diputat, s'han beneficiat de la prescripció de multes de trànsit o d'aparcament en zona blava del consistori en els últims dotze anys. Els regidors Sergi Talamonte i Carlos González han assegurat que l'agrupació disposa de 57 multes prescrites d'entre 40 i 200 euros de cinc formacions polítiques: vuit del PSC, dos de CiU, un d'ICV, un del PP i un altre d'ERC.

El Comú assenyala que hi ha casos en els quals han prescrit fins a deu multes a una sola persones en vint mesos, i agrega que, a més de les que han prescrit, hi ha 14 més donades de baixa.

Mínguez assegura que tothom paga les multes a Lleida

La primera tinent d'alcalde, la socialista Montse Mínguez, ha assegurat després també en roda de premsa que "tothom paga multes a Lleida, siguin regidors o qualsevol altre ciutadà de la ciutat o de fora". Segons les seves dades, entre el 2010 i el 2015 se n'han tramitat 336.768, de les quals han prescrit 18.489 (5,49%), i entre el total figuren 148 imposades a regidors, de les quals han prescrit 11: dos el 2010, quatre el 2011, tres el 2012, una el 2014 i una altra el 2015.

"Els polítics estan en el mateix sistema que qualsevol altre ciutadà. Abans del 2013, ens prescrivien moltes més multes, perquè els funcionaris no arribaven a introduir-les en el sistema abans del període legal de tres mesos. Ara les millores informàtiques han rebaixat els percentatges", ha afirmat.