El PDECat es desmarca de la decisió de Cervera de declarar Novell persona «non grata»

El partit recorda que aquesta ha estat una iniciativa municipal i que no obeeix a cap voluntat interna

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal | PDECat
Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:54h
El PDECat s'ha desmarcat aquest dimecres del vot a favor dels seus regidors a la iniciativa de l'Ajuntament de Cervera de declarar el bisbe de Solsona, Xavier Novell, com a persona "non grata" després de la glossa de fa dos diumenges en què relacionava la "confusió sexual" dels nois adolescents amb l'absència de figura del pare.

En un comunicat, el partit ha volgut aclarir que tot i que "no comparteix i rebutja" les opinions del bisbe de Solsona, la iniciativa de l'Ajuntament sorgeix des del mateix municipi i que "en cap cas respon a una decisió o directriu del PDECat". En el ple de la Paeria de Cervera, tres dels quatre regidors del PDeCAT -entre ells l'alcalde- van votar a favor de declarar Novell persona non grata, mentre que l'altre es va abstenir.
 
A banda d'aquests, la moció va tirar endavant en el ple d'aquest dimarts amb els vots favorables del regidor de la CUP i del regidor no adscrit que forma part del govern i es va presentar pel PPC. Les abstencions han estat les dels dos regidors de MES, la del PDeCAT, una de SiF, una d'InSE, i una del PSC. En contra hi ha votat els dos regidors d' ERC, que han considerat la mesura desproporcionada.