L'alcalde de Mollerussa reprova les declaracions del bisbe Novell sobre l'homosexualitat

Marc Solsona diu que les afirmacions del bisbe li han provocat una ''profunda decepció'' perquè no semblen ''acord amb la realitat ni la dinàmica del segle XXI''

ACN
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:37h
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s'ha sumat a les crítiques a l'opinió del bisbe de Solsona, Xavier Novell, sobre l'homosexualitat, i ha reprovat les afirmacions on apuntava que la ''confusió sexual dels joves era per l'absència de la figura del pare''. En aquest sentit, Solsona ha afegit que la glossa de Novell li ha provocat una ''profunda decepció'' en tant i quant que Mollerussa forma part de la Diòcesi de Solsona i per tant ''és el nostre bisbe''. Tot i això creu que cada municipi ''és lliure de fer el que vulgui'' i per això no té previst declarar el bisbe persona 'no grata' com farà Cervera. Segons l'alcalde de Mollerussa, les opinions de Novell no ''semblen acord amb la realitat ni la dinàmica del segle XXI'' quan des de les administracions es promouen polítiques d'igualtat d'oportunitats, de gènere i a favor dels drets socials i les llibertats individuals.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha recordat que al municipi, ''abans que ningú ho demanés'' ja es va penjar al balcó la bandera de l'arc iris, símbol del col·lectiu LGTBI, i que el ple també ha aprovat una moció de defensa dels seus drets, per la qual cosa ''som una ciutat compromesa amb les persones i els seus drets socials i la llibertat individual''. És per això, que segons Solsona, ''tot el que contravingui aquest plantejament de posicionar-se diferent al nostre model de societat, que és respecte a les persones i a la seva llibertat, és reprovable i ho critiquem''.

Mollerussa se suma així al rebuig a les paraules del bisbe Xavier Novell, que han generat una allau de critiques tant des de l'administració com des de col·lectius de defensa dels drets LGTBI. L'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat Novell al Govern perquè considera que les seves afirmacions han vulnerat la llei i diumenge passat hi va haver una protesta al davant de l'església de Tàrrega, on Novell estava oficiant confirmacions, que va obligar al bisbe a sortir escortat per la policia.

Ahir dilluns, l'alcalde de Solsona va demanar al bisbe públicament que demani disculpes per les seves declaracions sota l'amenaça de que el consistori trenqui relacions amb el bisbat i aquest dimarts al vespre el ple de la Paeria de Cervera debatrà una moció per declarar Novell persona 'no grata'.