FGC augmenta un 36% la inversió a les pistes d'esquí d'Espot i Port Ainé

Sumant la inversió del tren de la Pobla, FGC destinarà tres milions d'euros

FGC invertirà més de dos milions d'euros
FGC invertirà més de dos milions d'euros | Skipallars
Redacció
30 de maig del 2017
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presidit aquest dijous dia 25 la Comissió Assessora del Pallars per fer seguiment dels objectius fixats a les estacions del Pallars així com consensuar amb els membres de la comissió les estratègies a seguir de cara als propers mesos.

Pel que fa al Pla Estratègic a seguir durant l’any 2017, les inversions previstes a Espot i Port Ainé sumen un total de 2.330.000€. Aquesta xifra suposa un increment del 36% respecte a la inversió de l’any 2016, destinada principalment a remuntadors, edificis, energia i instal·lacions, màquines trepitjaneus, pistes i producció de neu, entre d’altres.

Pel que fa a la carretera d’accés a Port Ainé, hi ha prevista una inversió de 400.000€ en tasques de manteniment i estabilització de talusos. D’aquesta manera, Ferrocarrils té previst invertir l’any 2017 en el Pallars, tant en l’ambit de Turisme i Muntanya com de la línia de tren de Lleida-La Pobla, més de 3.000.000 d’euros.

Aposta per la venta online

Ferrocarrils ha dedicat una part de la comissió a presentar les novetats en els sistemes de venda i accés a les estacions amb un clar impuls per la comercialització a través dels sistemes d’e-commerce. Concretament, a les estacions del Pallars aquesta temporada s’han arribat a triplicar en el cas d’Espot, i a duplicar en el cas de Port Ainé, les operacions de venda de forfets, lloguers i activitats, sobre la plataforma on-line, respecte de la temporada anterior.
 
Aquesta aposta clara per la comercialització directa, mitjançant plataformes on-line, també porta a adaptar els sistemes de venda i control d’accés a les estacions, per facilitar l’ús dels clients. En aquesta línia s’està treballant per a la implantació, la propera temporada 18-19, d’un sistema de “mans lliures” a totes les estacions del grup. Aquesta tecnologia suposarà la utilització d’un forfet sobre targeta xip, el que millorarà les condicions d’ús dels clients, que podran comprar on-line el seu forfet i accedir directament a pistes sense passar per les taquilles.