Duran anuncia la creació d'un nou partit

L'exlíder d'Unió assegura que recollirà el llegat del seu anterior partit però que ell no el liderarà

Duran, amb Àngel Ros
Duran, amb Àngel Ros | Paeria
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:49h
L'exlíder democristià Josep Antoni Duran ha anunciat aquest dilluns a Lleida el naixement d'un partit que recollirà "el llegat d'Unió, no només el tema nacional, sinó també la socialdemocràcia", encara que ell no ho liderarà perquè diu que no tornarà a la primera línia política. Duran ha fet aquest anunci en la presentació del llibre "Un pa com unes hòsties", que s'ha celebrat a l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

"Ja hi ha registrat un nou partit polític que recull aquest llegat, amb persones noves que no han estat a Unió Democràtica i d'altres que han estat", ha assegurat Duran, que ha indicat que s'aniran coneixent detalls de la nova formació en les properes setmanes.

El referèndum no es farà

​En referència al procés sobiranista, l'exlíder d'Unió ha assegurat que els líders catalans han apostat per fer una fugida endavant per fer un referèndum que, ha dit, "no es farà" ja que "no pot ser legal". En aquest sentit, ha donat per fet que la Fiscalia actuarà abans que el Govern de la Generalitat pugui culminar els seus objectius.

​Duran ha indicat que els membres del Govern "saben que el referèndum no és viable però que no saben com aixecar la seva acta de defunció".