Els camions a Tàrrega només podran aparcar a l'esplanada de darrera el CAP

L'Ajuntament ha replanat el ferm del terreny i ha millorat la il·luminació en aquest espai de 8.400 metres quadrats | Té espai per a 60 vehicles

Pla de l'esplanada on s'hi ha habilitat l'aparcament
Pla de l'esplanada on s'hi ha habilitat l'aparcament | Aj Tàrrega
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 0:05h
L'Ajuntament de Tàrrega convertirà l'esplanada del CAP en l'única zona del nucli urbà on es permetrà l'estacionament de camions. La mesura que s'aplicarà a partir del dijous 1 de juny, suposarà que ja no es podrà aparcar vehicles de gran tonatge en els altres punts de la perifèria autoritzats fins ara: l'avinguda Balaguer i els carrers de les Oliveres, Ferran Saperes, Poeta Nassam, Arquitecte Florensa i Mossèn Sarret. Dins el solar s'ha delimitat un espai de 8.400 metres quadrats per donar cabuda a una seixantena de camions estacionats. El ferm del terreny s'ha replanat i es millorarà la il·luminació. Amb la nova normativa, la Regidoria de Governació ordena de forma definitiva l'estacionament de vehicles de més de 3,5 tones a la ciutat.
 
L'esplanada del CAP, on de fa temps es permet estacionar camions, reuneix les condicions òptimes per continuar acollint aquest ús en exclusiva. Recentment, el solar ha estat objecte de diverses millores. A més de reforçar-hi la il·luminació, s'ha replanat amb terra evitant els entollaments d'aigua que es registraven en cas de pluja. Això també fa que el terreny pugui suportar el pas reiterat de vehicles pesants.

En concret, dins l'esplanada s'han delimitat 8.400 metres quadrats destinats a zona d'estacionament de camions, degudament senyalitzats entre el CAP i l'avinguda de Josep Tarradellas, amb accés des del carrer de Ciutadilla. L'espai podrà donar cabuda fins a una seixantena de camions. Així mateix, la situació de l'esplanada a tocar de la caserna dels Mossos d'Esquadra facilitarà la vigilància nocturna, tasques que també compartirà la Policia Local.

El regidor de Governació, Carles Pascual, ha afirmat que Tàrrega proporcionarà d'aquesta forma als transportistes un recinte adequat per aparcar de nit els camions i amb ús gratuït. El consistori ja ha comunicat la nova mesura de mobilitat als professionals del transport censats a la capital de l'Urgell. en aquest sentit, alguns transportistes ja fan ús des de fa dies de la nova zona delimitada d'estacionament. Val a dir que als quatre polígons industrials (La Canaleta, Riambau, Llevant i Ponent), ubicats lluny del nucli urbà, s'hi podrà continuar aparcant vehicles de més de 3,5 tones.