28
de maig
del
2017
Actualitzat
a les
10:41h
A la primavera també vénen de gust plats de cullera ja que no sempre la temperatura és agradable, ni estable
Ingredients per a 6 persones:
1 ceba tendra
2 pastanagues
1 all tendre
2 patates
300 gr. de faves amb beina (Xiulets)
100 gr. mongeta tendra francesa
1 carbassó
100 gr. de fideu mitjà
1,5 l. de brou de verdures
Sal, pebre negre
Per a la salsa:
Unes branquetes de menta
1 gra d'all
uns pinyons
Oli d'oliva verge extra
En una cassola amb una mica d'oli calent estofeu durant uns 8-10 minuts la ceba picadeta i les pastanagues pelades i tallades a daus.
Afegiu l'all tendre picat i les patates pelades i tallades a daus petits, doneu unes voltes i afegiu el brou de verdures i unes fulles de menta picades.
Saleu i deixeu coure durant uns 15 minuts.
Transcorregut aquest temps poseu les beines de faves despuntades i trossejades, el mateix que les mongetes tendres, el carbassó a daus i el fideu mig.
Cuineu uns 10-15 minuts o fins que la pasta estigui cuita i les verdures també. Salpebreu si fos necessari.
Salsa tipus pesto: mentre es fa la sopa en un morter piqueu el gra d'all, amb unes fulles de menta i els pinyons, aboqueu uns 50cc. d'oli d'oliva i barregeu bé. Reserveu.
Aboqueu la sopa en un plat fons i col·loqueu al mig una cullerada de la salsa tipus pesto.
NOTA: Al principi les faves només cal despuntar-les, si tinguessin "fils" en els laterals s'han de treure.
** Les mongetes tendres franceses són les que són rodones.
Blog de cuina de la dolorss
Ingredients per a 6 persones:
1 ceba tendra
2 pastanagues
1 all tendre
2 patates
300 gr. de faves amb beina (Xiulets)
100 gr. mongeta tendra francesa
1 carbassó
100 gr. de fideu mitjà
1,5 l. de brou de verdures
Sal, pebre negre
Per a la salsa:
Unes branquetes de menta
1 gra d'all
uns pinyons
Oli d'oliva verge extra
En una cassola amb una mica d'oli calent estofeu durant uns 8-10 minuts la ceba picadeta i les pastanagues pelades i tallades a daus.
Afegiu l'all tendre picat i les patates pelades i tallades a daus petits, doneu unes voltes i afegiu el brou de verdures i unes fulles de menta picades.
Saleu i deixeu coure durant uns 15 minuts.
Transcorregut aquest temps poseu les beines de faves despuntades i trossejades, el mateix que les mongetes tendres, el carbassó a daus i el fideu mig.
Cuineu uns 10-15 minuts o fins que la pasta estigui cuita i les verdures també. Salpebreu si fos necessari.
Salsa tipus pesto: mentre es fa la sopa en un morter piqueu el gra d'all, amb unes fulles de menta i els pinyons, aboqueu uns 50cc. d'oli d'oliva i barregeu bé. Reserveu.
Aboqueu la sopa en un plat fons i col·loqueu al mig una cullerada de la salsa tipus pesto.
NOTA: Al principi les faves només cal despuntar-les, si tinguessin "fils" en els laterals s'han de treure.
** Les mongetes tendres franceses són les que són rodones.
Blog de cuina de la dolorss