Gerard Piqué inaugura un camp de futbol a la Segarra per fomentar els valors del futbol

Les instal·lacions, d'ús lliure, estan ubicades a Sant Guim de Freixenet | El projecte és el resultat d'una aliança entre la fundació bancària La Caixa, el Barça i la fundació Johan Cruyff

Gerard Piqué ha apadrinat la inauguració del camp
Gerard Piqué ha apadrinat la inauguració del camp | La Caixa
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:32h
El central del Barça Gerard Piqué ha apadrinat aquest dimecres la inauguració d'un camp de futbol a Sant Guim de Freixenet, a la Segarra. El jugador blaugrana ha presentat les instal·lacions al costat de Carles Puyol, que també ha participat al projecte. La construcció del nou camp, batejat com a espai Cruyff Court, ha estat finançat conjuntament per la fundació Johan Cruyff, la fundació bancària la Caixa i el Barça. El seu objectiu és dinamitzar una zona deprimida econòmicament i fomentar els valors del futbol entre els joves.

És el cinquè Cruyff Court que es posa en marxa a Catalunya. Abans ja se n'havien engegat a Martorell, la Pobla de Segur, Terrassa i Badia del Vallès. L'horitzó que persegueixen tant la fundació Johan Cruyff com també el Barça i la Caixa és obrir-ne 15 en diversos punts del Principat amb una realitat social i econòmica "complexa". Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure pensats per fomentar l'esport i els valors que hi estan associats entre els infants i els joves.

Piqué qüestiona la independència judicial

En la inauguració de les instal·lacions, Piqué no ha pogut evitar les preguntes dels periodistes, interessats en els darrers escàndols judicials que envolten l'univers blaugrana, com ara la detenció de Sandro Rosell o la ratificació de la condemna de Messi per frau fiscal. Com de costum, el central blaugrana no s'ha mossegat la llengua i ha assegurat que "hi ha hagut casos que el tracte ha estat diferent", en funció de si els investigats eren d'un o altre equip. Piqué no ha volgut entrar en detalls, però ha explicat que està "en contra" de com ha actuat Hisenda en alguns casos.