L'Observatori Contra l'Homofòbia demana al Govern «contundència» contra el Bisbe de Solsona

El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, considera que "qüestionar les famílies LGTB fomenta el discurs de l'odi cap al col·lectiu"

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:20h
Xavier Novell, bisbe de Solsona
Xavier Novell, bisbe de Solsona | Europa Press

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha sol·licitat a la Generalitat "contundència" davant les declaracions del Bisbe de Solsona, Xavier Novell, després que aquest digués que l'homosexualitat està originada per l'absència de la figura paterna.

En un comunicat aquest dimecres, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha criticat que "qüestionar les famílies LGTB fomenta el discurs de l'odi cap al col·lectiu" i genera un brou de cultiu per a l'aïllament, la discriminació i l'assetjament escolar.

Rodríguez ha assegurat que les paraules de Novell suposen "un possible cas de vulneració de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia a Catalunya", i ha assegurat que si la Generalitat no pren les mesures oportunes, l'OCH acudirà a la Fiscalia o al Síndic de Greuges. L'entitat va rebre una denúncia del col·lectiu Colors de Ponent, que va qualificar les paraules del prelat d'homòfobes.

El bisbe de Lleida defensa Novell

El bisbe de Lleida, per la seva banda, ha assegurat que no entén que s'acusi "d'homòfob" al bisbe de Solsona, Xavier Novell, "per una sola frase" de la seva darrera glossa dominical i ha admès sentir-se sorprès per la "repercussió negativa" que han generat les seves paraules, malgrat reconèixer que "potser els bisbes no ens sabem explicar prou bé". Giménez Valls no veu "tan greus" les afirmacions que fa el bisbe de Solsona i considera que "no surten de la doctrina de l'Església".

En aquest sentit, les emmarca en la "llibertat d'expressió" i lamenta "que es parli de l'homosexualitat quan Novell no empra aquesta paraula per a res". L'Ajuntament de Solsona ha expressat el seu rebuig i ha titllat de "desafortunades" les paraules del bisbe Novell en què vinculava l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna. En aquesta línia, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, es planteja declarar el bisbe de Solsona persona "non grata" en considerar la seva opinió sobre l'homosexualitat com a ''escandalosa, anacrònica i inacceptable''.