El bisbe de Lleida defensa Novell i diu que els seus postulats «són els de l'església»

Salvador Giménez Valls veu exagerada la polèmica que s'ha generat

Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida
Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida | Arxiu
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:26h
El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, no entén que s'acusi "d'homòfob" al bisbe de Solsona, Xavier Novell, "per una sola frase" de la seva darrera glossa dominical i assegura sentir-se sorprès per la "repercussió negativa" que han generat les seves paraules, malgrat reconèixer que "potser els bisbes no ens sabem explicar prou bé". Giménez Valls no veu "tan greus" les afirmacions que fa el bisbe de Solsona i considera que "no surten de la doctrina de l'Església".

En aquest sentit, les emmarca en la "llibertat d'expressió" i lamenta "que es parli de l'homosexualitat quan Novell no empra aquesta paraula per a res". L'Ajuntament de Solsona ha expressat el seu rebuig i ha titllat de "desafortunades" les paraules del bisbe Novell en què vinculava l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna. En aquesta línia, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, es planteja declarar el bisbe de Solsona persona "non grata" en considerar la seva opinió sobre l'homosexualitat com a ''escandalosa, anacrònica i inacceptable''.

En el seva glossa, titulada "Amor que esdevé fecund", el bisbe de Solsona cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant".

Tot seguit, el bisbe es pregunta si "el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual" de força nois adolescents no serà degut al fet que –i torna a citar el papa- "en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?".