L'expresident del Barça Sandro Rosell, detingut per blanqueig de capitals

Amb la seva esposa Marta Pineda encapçalarien una xarxa utilitzada per ocultar l'origen d'una fortuna | Ja hi ha cinc detinguts i la jutge ha embargat 10 milions i 25 en propietats immobiliàries a l'empresari | S'han registrat les propietats de l'expresident a Àger

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:24h
Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia.
Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia. | NacióDigital

Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia. Foto: NacióDigital


Agents de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts al matí l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i la seva esposa, Marta Pineda, per liderar presumptament una xarxa de blanqueig de capitals provinents de comissions irregulars vinculades als drets d’imatge de futbol. Els agents han registrat aquest matí edificis i oficines de Barcelona, Girona, Andorra i Àger (la Noguera), on Rosell hi té diverses propietats.

Les investigacions han portat l'UDEF, en col·laboració amb l'FBI, a descobrir una presumpta xarxa dissenyada per Rosell per amagar l'origen d'una fortuna. Ara per ara, la jutge li ha embargat 10 milions d'euros i més d'un centenar de propietats immobiliàries amb un valor de 25 milions d'euros.

Tal com explica el mateix mitjà, aquesta operació, coneguda com a Rimet, tindria el seu origen en una comissió rogatòria enviada des de Madrid a Nova York el 2015 perquè un jutjat de la ciutat nord-americana va destapar una xarxa de comissions il·legals i suborns en el si de la FIFA. A partir d'aquest filó i després d'un any d'investigacions al voltant de moviments bancaris a l'Estat que va acabar descobrint una xarxa societària i financera independent que ha portat a aquestes detencions.