Polèmica

L'alcalde de Cervera es planteja declarar persona «non grata» el bisbe de Solsona

Ramon Royes considera "una vergonya" les paraules de Xavier Novell que vinculava homosexualitat amb la manca de la figura paterna

per Àlvar Llobet, Lleida | 22 de maig de 2017 a les 13:31 |
Ramon Royes, alcalde de Cervera | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha assegurat aquest dilluns en un tuit que es planteja declarar persona "non grata" al municipi el bisbe de Solsona, Xavier Novell.

En un missatge a Twitter, el Paer de la capital de la Segarra considera "una vergonya" les paraules de Novell, que va escriure en el full dominical que "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant".


A partir d'aquest punt, el bisbe de Solsona, es preguntava si, el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual de força nois adolescents no serà deguda a que, prenent les paraules del Sant Pare, "en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada". Aquest vincle entre homosexualitat i la manca de la figura paterna ha generat polèmica a les xarxes socials en les darreres hores.

 

Participació