Full Diocesà

Novell vincula la «confusió en l'orientació sexual» dels nois amb la manca de la figura paterna

A partir de les paraules del Sant Pare, ho atribuiria a una figura del pare absent i esvaïda

per Ramon Estany, Solsona | 21 de maig de 2017 a les 11:05 |
Xavier Novell, bisbe de Solsona | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la carta setmanal que publica al Full Diocesà, el Bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha comentat alguns punts de la darrera exhortació apostòlica del Papa Francesc, Amoris Laetitia (L'Alegria de l'Amor), en concret el capítol cinquè sobre l'educació dels fills. Novell subscriu les paraules del Papa Francesc, que diu en referència a la funció educadora del pare i de la mare que "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant".

A partir d'aquest punt, el bisbe de Solsona, es pregunta si, el fenòmen creixent de la confusió en l'orientació sexual de força nois adolescents no serà deguda a que, prenent les paraules del Sant Pare, "en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada"?

 

Participació