Les propostes culturals del cap de setmana

La festa de Moros i Cristians i el concert de Sílvia Pérez Cruz, entre els actes més destacats

Redacció
20 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:22h
Imatge d'arxiu de la festa de Moros i Cristians
Imatge d'arxiu de la festa de Moros i Cristians | ACN
Dissabte 20

Lleida: Moros i Cristians

Amb la Festa de Moros i Cristians, la ciutat ha recuperat amb orgull una tradició perduda, els antecedents de la qual daten del segle XII.

El cap de setmana festiu s'inicia, a la Plaça Paeria, amb les Ambaixades, els parlaments dels ambaixadors moro i cristià previs per evitar la batalla que tindrà lloc diumenge, dia gran de la festa. Diumenge al matí, se celebra la denominada entrada infantil i, al migdia, es presenten les bandes, que interpreten música pròpia de la festa de Lleida.

A la tarda es concentren les comparses de moros i cristians a la Seu Vella per a, posteriorment, desfilar amb els seus vistosos uniformes pels carrers més  cèntrics. Abans que caigui la nit, s'inicien uns parlaments de caràcter satíric que provoquen un enfrontament verbal al qual segueix l'espectacular batalla, amb l'incomparable marc de la Seu Vella com a fons.

​Lloc: Diversos espais Més informació


Lleida: Concert de Sílvia Pérez Cruz

Després de tres anys tocant en directe amb un quintet de corda, buscant, sense prejudicis i amb alegria, una sonoritat pròpia, Sílvia Pérez Cruz decideix gravar i girar aquest espectacle acompanyada i acompanyant cinc còmplices de luxe sota el nom de la cançó que van escriure els seus pares fa més de trenta anys.

Lloc: Teatre La Llotja Hora: 21.00h Consulta preus


​Borges Blanques: Concert de L'Home Llop & The Astramats​

L'home Llop & The Astramats és el projecte musical de L'Home Llop. Amb la producció de Marc Serrats i Jordi Rexach com a tècnic de so i mescles, dona forma i cos a un recull de jazz i de composicions de la música jamaicana i de la música moderna en general.

Lloc: Cafeteria Slàvia Hora: 23:30h Més informació


Diumenge 21

Vinaixa: Concurs "Les Garrigues en flor"


El Consell Comarcal de les Garrigues convoca el 1r concurs comarcal per embellir els pobles, 'Les Garrigues en Flor', amb els pobles que han manifestat la voluntat de participar-hi: l’Albagés, l’Albi, Arbeca, Bellaguarda, Bovera, Cervià, el Cogul, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Juncosa, Juneda, Puiggròs, Tarrés, el Vilosell i Vinaixa.

Lloc: Diversos espais Més informació


Tàrrega: Concert de la Polifònica de l'Urgell i la Coral de Nostra Senyora​

La Polifònica de l’Urgell, amb cantaires targarins, aproparà a l’espectador un variat repertori coral​.

Lloc: Teatre Ateneu Hora: 19.00h Més informació