Els Agents Rurals faran un curs de formació en seguretat i es compraran armilles antibales

Primeres mesures aprovades per Agricultura seguint les recomanacions preliminars del Grup d’Experts en seguretat

Redacció
20 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:48h
Imatge de dos agents amb armes i armilles
Imatge de dos agents amb armes i armilles | ACN
Tots els membres del cos d'Agents Rurals iniciaran aquest mes de maig un curs de formació en seguretat i autoprotecció a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, segons ha anunciat aquest divendres el Departament d'Agricultura. Aquesta és una de les primeres mesures que es portaran a terme seguint les recomanacions preliminars del Grup d’Experts en seguretat creat pel Departament. Entre aquestes primeres mesures a implementar també s'inclou l'adquisició d'elements d'autoprotecció personal com són les armilles antibales d'ús individual per a tots els agents, defenses i manilles. Les reivindicacions de més seguretat per als membres del cos es van fer evidents després del crim de dos agents rurals el passat mes de gener en un vedat d'Aspa, al Segrià.
Aquestes mesures s'han explicat aquest divendres en el marc de la reunió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Cos d'Agents Rurals (CAR). Aquest comitè està format, per part de l'Administració, per membres de la direcció del CAR i de la subdirecció general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals, i, per la part social, pels delegats de Prevenció dels diferents sindicats que representen el CAR.

El Grup d'Experts en seguretat està constituït per 3 membres del Cos de Mossos d’Esquadra i de l'Institut de Seguretat Pública, 3 membres de l'Office National de la Chasse e de la Faune Sauvage i 3 membres del Cos d’Agents Rurals. Aquest grup d'experts ha mantingut diversos reunions de treball i ha emès un primer informe preliminar a l'espera de tenir les conclusions definitives.

Restructuració del Cos d’Agents Rurals i Pla Estratègic

El Govern va crear el passat 2 de maig la Direcció General del Cos d'Agents Rurals per reestructurar i enfortir l'organització d'aquest cos, fonamental per al país, que s'encarrega de la vigilància i control en la gestió del medi natural, de la protecció i prevenció integrals del medi ambient i actua de policia administrativa especial. La creació d'aquesta nova Direcció General del CAR és una de els mesures contemplades en el Pla Estratègic del Cos d'Agents Rural, que el Govern aprovarà en les properes setmanes, i que és resultat del debat intern promogut per la direcció del DARP des del setembre de l'any passat.