Es liciten les obres d'una nova connexió del nucli urbà de Cervera amb l'autovia A-2

Els treballs començaran a la tardor amb una inversió prevista d'1,3 milions

Imatge de l'A-2 en sentit Cervera
Imatge de l'A-2 en sentit Cervera | Arxiu
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:24h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per a perllongar la carretera L-311b fins a l'A-2 a Cervera, uns treballs que dotaran el nucli urbà d'una nova connexió amb l'autovia, així com amb l'Eix Transversal, i l'L-311 (carretera cap a Guissona). Es preveu que les obres comencin a la tardor, amb un termini d'execució de 5 mesos, amb una inversió prevista d'1,3 milions.
 
Segons informa el Departament en un comunicat, com a conseqüència de la construcció de l'A-2 a l'entorn de Cervera, el traçat de l'L-311b va quedar interromput, de manera que va perdre la connexió amb la resta de la xarxa viària i actualment serveix d'accés a diverses finques de l'entorn.

Per a donar sortida a aquesta carretera i, a més, dotar d'una nova connexió al municipi amb l’A-2, Territori ha previst el perllongament de l'L-311b fins a l'autovia. La carretera es perllongarà des de l'avinguda de Guissona fins a la rotonda d'accés de l'A-2, que també enllaça amb l'Eix Transversal, i les carreteres L-311 i N-141f (de les Oluges).

A més de l'execució d'aquest tram de nou traçat, que tindrà uns 720 metres de longitud i 8 metres d'amplada, també s'actuarà en l'actual tram de l'L-311b. En concret, es rehabilitarà un tram de 470 metres de la carretera, corresponents al tram que entronca amb el de nova construcció, amb actuacions com la renovació del ferm i l'adequació d'elements de senyalització, barreres de seguretat i drenatge. També es milloraran les característiques superficials del ferm en el tram de travessera, d'uns 760 metres de longitud.