Bloquegen els tractors que anaven a Lleida a defensar el projecte de Tracjusa

Han aturat el trànsit durant més de mitja hora a la rotonda de Margalef a l'N-240

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:54h
Imatge dels tractors aturats
Imatge dels tractors aturats | ACN
Una desena d'opositors a la nova Tracjusa han barrat el pas a la trentena de tractors de ramaders favorables al projecte que es dirigien cap a Lleida, on han convocat una acció en defensa de la reobertura de la planta de purins de Juneda (Garrigues).

Els contraris a Tracjusa han aturat el trànsit durant més de mitja hora a la rotonda de Margalef de l'N-240, a Torregrossa (Pla d'Urgell). El representant de l'Assemblea Pagesa i regidor de la CUP de les Borges Blanques, Josep Farran, ha expressat el seu rebuig a un projecte que pretén utilitzar la crema de combustible derivat de residus (CDR) per a l'assecatge dels purins.

Farran considera que hi ha alternatives per a la gestió dels purins que no suposen un perill per a la salut. Per la seva banda, el president de l'Associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), que promou la reobertura de la planta, ha lamentat l'actuació al marc de la legalitat, ha defensat que el projecte que estan tramitant és l'únic viable per a la gestió dels purins a la comarca de les Garrigues i ha reclamat el suport d'Agricultura.