Asaja reclama al Ministeri d'Agricultura campanyes per incentivar el consum de fruita

L'entitat demana incrementar el volum

Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:53h
Imatge en primer pla de pomes vermelles i verdes
Imatge en primer pla de pomes vermelles i verdes | ACN
Asaja Lleida ha traslladat aquest dimecres al director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, José Carlos Miranda, la necessitat de "posar el focus i esforços en incentivar urgentment el consum de fruita dolça entre la població espanyola ateses les darreres dades que confirmen que continua davallant".

El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha insistit que "les millors ajudes per al pagès són les campanyes de promoció per reactivar el consum i poder situar-nos així en valors com els registrats a Itàlia". "De res servirà que, tal com es preveu, hi hagi un petit increment de la producció si després no es consumeix", ha assenyalat. Roqué també ha demanat a Miranda poder conèixer el volum de fruita que s'ofereix en els menús hospitalaris i, en aquest sentit, li ha demanat que s'incrementi la fruita estatal en les menjades d'hospitals i escoles.
 
El president d'Asaja Lleida també ha reclamat al Ministeri que vetlli "perquè en els lineals de les grans superfícies, la fruita del país estigui degudament etiquetada" i perquè "sempre hi consti la procedència i la varietat de les peces". "Ja que nosaltres complim al peu de la lletra amb els plans de certificació per garantir la qualitat, la traçabilitat i salubritat dels productes, cal que aquesta informació arribi al consumidor degudament i que sigui un motiu més per consumir producte nacional", ha defensat.

En acabar la trobada, Roqué ha explicat que "totes les peticions han estat ben rebudes pel director general, que s'ha compromès a posar fil a l'agulla en totes les demandes posades damunt la taula".