Les Garrigues organitza el primer concurs per embellir els seus pobles

Una quinzena de localitats de la comarca participen en aquest certamen guarnint els seus espais amb flors naturals

Redacció
17 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:24h
Imatge d'un carrer de Vinaixa
Imatge d'un carrer de Vinaixa | Consell Comarcal Garrigues
El Consell Comarcal de les Garrigues ha convocat el primer concurs per embellir els pobles sota el lema de "Garrigues en Flor", en el qual participen una quinzena dels 24 municipis de la comarca. Amb aquesta iniciativa es pretén implicar els garriguencs perquè guarneixin les seves poblacions i així incentivar la seva participació en l'embelliment dels espais.

Hi poden participar tots els veïns a títol individual i també els establiments i comerços dels municipis que vulguin decorar els balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals. Un jurat, integrat pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics i dos representants vinculats a la jardineria, s'encarregà de seleccionar el millor carrers engalanats, de la mateixa manera que balconades i entrades de cases. Es valoraran aspectes com ara l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l'harmonia dels colors i la proporció.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha declarat que aquesta iniciativa de promoció turística de les Garrigues s'inclou dins el pla estratègic amb l'objectiu de "posar en valor l'autoestima dels nostres pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa".

Una quinzena dels 24 municipis garriguencs s'han sumat al concurs: l'Albagés, l'Albi, Arbeca, Bellaguarda, Bovera, Cervià de les Garrigues, el Cogul, Fulleda, la Granadella, Juncosa, Juneda, Puiggròs, Tarrés, el Vilosell i Vinaixa. Aquests ajuntaments guarniran amb flors espais municipals com ara carrers, porxades i racons per tal de posar en valor la bellesa i l'encant dels pobles de les Garrigues. Aquests espais hauran d'estar decorats i exposats del 20 al 28 de maig.

Hi haurà un jurat encarregat de seleccionar els guanyadors i que estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell i dos representants vinculats a la jardineria. Durant el mes de juny es farà públic el veredicte valorant el millor carrer engalanat. També es premiaran les millors balconades i/o entrades. Es valoraran aspectes com ara l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l'harmonia dels colors i la proporció. Paral·lelament, es farà un concurs d'Instagram on la temàtica serà les flors (#lesgarriguesenflor).