La Noguera impulsa una reforma de les instal·lacions del COU per valor de mig milió d'euros

El Centre d'Observació de l'Univers canviarà la recepció, l'exposició de l'entrada i crearà una sala experiencial de cels foscos

17 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:15h
Imatge dels telescopis del COU
Imatge dels telescopis del COU | Parc Astronòmic
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger farà reformes a les seves instal·lacions del Montsec. El Consell Comarcal de la Noguera impulsa les obres, aprovades en el ple del passat mes d'abril, i que pretenen canviar la recepció, l'espai expositiu contigu i la zona nord de l'equipament.

D'aquesta manera, el centre reformarà l'espai d'entrada i canviarà de dalt a baix la mostra que s'hi veu actualment i que versa sobre el Montsec i les seves característiques geològiques, naturals i animals. En aquest indret, la planta -1, està previst que s'hi ubiqui "la sala de l'univers", l'espai en que es podrà descobrir el cosmos a través d'explicacions que estaran relacionades als elements que el conformen, les possibilitats de vida fora del planeta Terra i de les distàncies i les mides d'altres planetes, satèl·lits i asteroides.
 

Imatge del nou projecte del COU Foto: N.LL



​Aquesta nova exposició es completarà amb la creació de la Sala del Cel Fosc, un espai experiencial que posarà en valor la importància de conservar la foscor per visualitzar l'univers. En aquest sentit, en aquest nou espai s'hi faran simulacions dels cels nocturns de Catalunya així com també de contaminacions lumíniques. En aquesta sala també s'hi explicaran les destinacions turístiques amb cels certificats amb el segell Starlight, un reconeixement que té el centre del Montsec.

​Segons el director científic del parc, Salvador Ribas, aquestes obres tenen un cost de 500.000 euros, per la qual cosa s'ha obert el concurs públic. El projecte ha estat a exposició pública durant un mes.