Dia internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

A dia d’avui existeixen catorze països en els quals la pena capital es una pràctica habitual per totes aquelles persones que ens identifiquem amb un gènere o estimen d’una manera diferent

Imatge d'una bandera gai
Imatge d'una bandera gai | Adrià Costa
JERC
17 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:52h
Des de les JERC Ponent volem denunciar l’atac continuat que patim persones qui ens identifiquem sota la bandera dels colors, una bandera la qual s’inspira en un sentiment de companyonia i sobretot llibertat per ser qui tu vulguis i estimar com i a qui vulguis.
 
Se’ns ensenya des de ben petits que ser diferent és quelcom dolent i que hem d’adaptar-nos a un esquema imposat per una societat homogènia que sovint no ens representa. La mateixa societat la qual incita a senyalar i menysprear a qualsevol que vulgui sortir d’aquests estàndards i rols marcats.
 
Els gais, lesbianes, bisexuals, asexuals i transsexuals som objecte de discriminacions de tot tipus per no seguir aquest esquema social imaginari. Encara a dia d’avui, tot i que ens pugui semblar quelcom arcaic o llunyà, existeixen catorze països en els quals la pena capital es una pràctica habitual per totes aquelles persones que ens identifiquem amb un gènere o estimen d’una manera diferent a la que la societat té estandarditzada.
 
Ens adherim a la lluita del col·lectiu LGTBIQ i remarquem la importància d’aquest dia, el 17
de maig, que és el dia internacional de la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, però també, i especialment, la importància de mantenir aquesta lluita tots els dies. Creiem i apostem, de manera ferma, per una societat igualitària i lliure de discriminacions de tot tipus on predomini el respecte i l’educació.
 
Encara ens queda molt camí per recórrer, però el recorrerem tots junts.