S'eleven a 11 els intoxicats per consum de tonyina a Lleida

Van prendre producte en mal estat en un restaurant

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:15h
L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha rebut la notificació d'11 persones afectades a la demarcació de Lleida per una toxiinfecció alimentària per la ingesta de tonyina relacionada amb el brot per histamina d'àmbit estatal, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat aquest dimarts en un comunicat. A part d'aquests casos, també es van intoxicar persones a Reus (Tarragona), Barcelona i el Maresme (Barcelona) Entre el 27 d'abril i el 15 de maig.

Tots els afectats a Catalunya van evolucionar "favorablement" en poques hores i només una de les afectades va ser atesa aquesta mateixa nit en el servei d'urgències per una major intensitat del quadre clínic.

Salut ha indicat que les peixateries i supermercats que han venut el producte estan posant cartells per alertar els seus clients que, si van a comprar tonyina durant aquests dies, no el consumeixen i el retornin al punt de compra. També ha recordat a la població que, en cas de presentar símptomes com cremor de gola, nàusees, diarrea, vòmits, cefalees o erupció cutània després d'ingerir tonyina, es dirigeixin al seu centre de salut.

Els serveis d'inspecció de Salut Pública de Catalunya i de Salut Pública de Barcelona continuen amb les actuacions oportunes de control oficial per investigar el brot i la retirada del producte del mercat.