Fira de Lleida tornarà a acollir el saló Decorhàbitat el 2018

L'organisme va generar un impacte econòmic a la ciutat de 8,8 milions durant el 2016 | Durant aquest any es decidirà sobre la construcció del nou pavelló firal, pendent des del 2008 per manca de finançament

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:24h
Imatge de la roda de premsa de Fira Lleida
Imatge de la roda de premsa de Fira Lleida | ACN
Fira de Lleida ha anunciat aquest dimarts que recuperarà el 2018 el saló Decorhàbitat, dedicat a la decoració i interiorisme, el qual es va deixar l'any 2011. El certamen tindrà lloc a l'abril de l'any vinent i, d'aquesta manera seran 26 els certàmens que acollirà Fira de Lleida​.

Fira de Lleida va tancar l'exercici 2016 amb un resultat negatiu de -245.273 euros, tot i que les pèrdues s'han pogut compensar amb els de 270.645 euros de saldo positiu obtinguts el 2015, en bona part gràcies a la celebració del saló bianual Municipalia. D'aquesta manera, entre les dues anualitats es va assolir un resultat positiu de 25.372 euros, segons s'ha donat a conèixer després de la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida celebrada aquest dimarts. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida i president del Patronat, Àngel Ros, ha destacat que Fira de Lleida "segueix equilibrant els seus comptes amb les seves operacions i, per tant, sense haver de requerir aportacions addicionals".

L'activitat de fira va generar durant l'any 2016 un impacte econòmic a la capital del Segrià de 8,8 milions d'euros. Els diferents certàmens firals celebrats van atreure entorn d'unes 300.000 visitants i 450 expositors, segons s'ha donat a conèixer aquest dimarts durant la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida. D'altra banda, s'ha informat que Fira de Lleida està a l'espera de la decisió, que s'haurà de prendre en els pròxims mesos, del Departament d'Empresa i Coneixement per poder tirar endavant la construcció del nou pavelló firal, projecte pendent des del 2008 per manca de finançament.

Nou pavelló firal

D'altra banda, els representants de les institucions que integren el Patronat de Fira de Lleida (Generalitat, Diputació de Lleida, Paeria i Cambra de Comerç de Lleida) han informat que, després de la reunió mantinguda amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s'està a l'espera de la decisió d'aquest departament en relació amb la construcció del nou pavelló firal, projecte pendent dels del 2008 i que no s'ha executat per manca del finançament necessari.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que la voluntat és tirar-lo endavant "al més aviat possible" i ha destacat que "a diferència d'altres cops ara hi ha pressupost". La voluntat és que el nou equipament, amb un cost d'uns 2,8 milions d'euros, es financi amb els recursos que acabi aportant la Generalitat, juntament amb les aportacions dels altres tres patrons. Tot i això, s'ha demanat un ajut europeu que, en cas d'obtenir-se, permetria reduir les aportacions dels patrons per tirar endavant el projecte.

Impacte econòmic de 8,8 milions a la ciutat

L'activitat de Fira de Lleida va generar durant el 2016 un impacte econòmic a la ciutat de 8,8 milions d'euros, xifra que s'ha quantificat per primera vegada. En concret, els diferents certàmens firals celebrats van atreure uns 300.000 visitants i unes 450 empreses expositores. Amb vista al 2017, en què Fira de Lleida acollirà un total de 25 certàmens firals, les perspectives són positives i, especialment, pel que fa a Sant Miquel i a Municipalia, saló bianual que enguany se celebrarà del 24 al 26 d'octubre.