Solsona engega la 65a Fira de Sant Isidre amb 200 expositors i 600 caps de bestiar vius

El certamen multisectorial espera rebre la visita d'unes 30.000 persones si el temps acompanya

ACN
13 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:42h
Pla detall d'una de les cabres
Pla detall d'una de les cabres | ACN

Pla detall d'una de les cabres de l'exposició de la 65 Fira de Sant Isidre de Solsona, aquest divendres


Solsona ha engegat aquest divendres la 65a edició de la Fira de Sant Isidre que, durant tres dies, convertirà el centre de la ciutat en un gran aparador multisectorial. El certamen aplega uns 200 expositors del sector ramader, industrial i comercial i exhibeix uns 600 caps de bestiar viu -entre vaques, ovelles i cavalls-. De fet, tal com ha recordat el director de Solsonès Fires, Josep Caelles, la de Solsona és la fira més important del país en nombre d'animals vius. Les novetats d'aquesta edició se centren en la recuperació de l'exposició de tractors clàssics, així com la instal·lació d'una mostra de maquinària agrícola en miniatura.

A més, per primer cop, s'ha organitzat un concurs d'esquilar ovelles. Per Caelles, la Fira de Sant Isidre és considerada com la "festa major de la comarca" i, per això, "cal cuidar-la molt". Si el temps acompanya, l'organització espera rebre la visita d'unes 30.000 persones.
Solsona està de celebració. Des d'aquest divendres i fins diumenge la ciutat acull la seva fira per excel·lència, que enguany arriba a la 65a edició.

El director de Solsonès Fires, Josep Caelles, ha apuntat que "quan pensem en 65 anys pensem en jubilació, però nosaltres no, treballem amb més ganes que mai". De fet, Caelles ha explicat que el certamen presenta enguany novetats destacades com la mostra de tractors clàssics i de vehicles antics, l'exposició de maquinària en miniatura o el concurs d'esquilar ovelles.
 

Pla general de la zona central de la fira amb una gran exposició de maquinària agrícola


A més, la Fira de Sant Isidre consolida la "sacsejada" que va patir l'any passat amb la redistribució dels espais per millorar la seva ubicació i es mantenen activitats destacades com el Concurs de raça de bestiar vaquí, la Fira Masies + Sostenibles, la Fira d'Entitats o l'Espai Gastronòmic.

Tot i ser un dia feiner, el certamen ja ha congregat nombroses persones aquest divendres, malgrat que l'afluència més gran de públic es preveu que sigui al llarg del cap de setmana. En aquest sentit, Caelles ha apuntat que, si el temps acompanya, s'espera la visita d'unes 30.000 persones. D'altra banda, el director de Solsonès Fires ha explicat que, de cara properes edicions, estudiaran encarregar un estudi per valorar l'impacte econòmic que té el certamen.

En aquesta 65a edició, la fira compta amb un pressupost gairebé un 7% superior al de l'any passat i se situa al voltant dels 90.000 euros, 16.000 dels quals provenen de sponsors privats.